Александар Јовановић: Не било вам тешко...заобиђите "Сбербанку"

Извор за илустрацију: Ruski Sberbank je u izravnoj komunikaciji s Agrokorom, HUP uvjerava: 'Budućnost Agrokora i njegovih kompanija nije ugrožena' — Vijesti.hr

1. Објашњење за овакву препоруку? Мислим да ће бити довољно: Kremlj je opraštao milijarde $ duga: Agrokor može postati političko pitanje, rješenje ovisi o stavu Vlade Hrvatske prema Rusiji?

Али, ако вам очајнички треба оправдање за руско-усташку сарадњу: Случај „Агрокор“: „Сбербанка“ жели да ојача своје позиције у ЕУ

"...овим потезима „Сбербанка“ жели да ојача своје позиције у ЕУ" је, дакле, идеја водиља руске државне банке. Из истог разлога: Rusi obožavaju kupovati nekretnine u Hrvatskoj, a iznosi koje troše kreću se u milijunima eura — Vijesti.hr

2. Али су се, мора се признати, бар према Асаду и Иранцима показали као лојалан савезник. Докле, видећемо - поготово са Ираном, потенцијално  највећим конкурентом на тржишту гаса - али оно преслишавање израелског амбасадора и новоисказана Асадова одлучност да се супротстави ционистичком бандитизму охрабрују: Тајмс оф Израел: Сиријске снаге обориле израелски дрон / Israeli drone shot down by Syria forces | The Times of Israel

A soldier training with the man-portable and hand-launched skylark mini UAV (Photo credit: Courtesy: Cpl. Zev Marmorstein/ IDF Spokesperson's Unit)

Прочитајте и анализу М. К. Бадракумара: Israel precipitates new tensions in Syria – Indian Punchline. Ево закључка:

"Укратко, Израел очајнички жели да САД некако увуче у директан сукоб. И неће се либити да га убрза. Питање је докле је Доналд Трамп спреман да иде у сусрет Нетањахуу, али Израел напросто може створити ново чињенично стање на терену, када ће америчка интервенција бити неизбежна. Што је Русија вероватно осетила."

3. На кугли земаљској нема већих расиста од Кинеза и Јевреја. Одавно тражим да преведем нешто што ће објаснити зашто је Мао од научника тражио да докажу да Кинези (тачније, народ Хан) не припадају homo sapiens-има, него да потичу од засебне врсте, можда и ванземаљске, али још не нађох. Има времена, трампоиди ће се већ потрудити да и на тај начин припреме јавност за сукоб са Кином - преко прокси сукоба са Северном Корејом.

Former Assistant Secretary of State for European Affairs Victoria Nuland, wife of neocon theorist Robert Kagan

Или ће их Викторија Нуланд, најпознатија из фамилије Каган, успети да намами да ипак крену на Русију - преко Сирије: The Kagans Are Back; Wars to Follow – Consortiumnews

Расизам Јевреја проистиче из јудаизма. Гилад Ацмон, и сам пореклом Јеврејин, о томе је писао безброј пута. Нешто од тога имате овде: Ћирилизовано: Гилад Ацмон. Такође, и свеједно што се бави само последицом, прочитајте и чланак ESCWA: Израел је сада и званично „апартхејд држава“ – СРБски ФБРепортер.


4. Па мало озбиљног хумора: Време је да америчка војска нападне Канаду / Time for the US Army to invade Canada | Zero Hedge

Разлози зашто напасти Канаду а не Сирију (извод из чланка).:

- Згодније је. Канада је једна од две земље на које САД могу да изврше праву тенковску инвазију, сличну Хитлеровом "Blitzkrieg"-у. Америка би добила  "BlingBling" само прегазивши преко ионако непостојеће границе.

- Ратни плен. Канада има свега! Злата, нафте, дрвета, руда, угља - шта вам душа жели.

- Што и Канада да не буде део САД? Шта је то "Канађанин"? Ти кретени чак неће да изађу из топлог дома Британског царства.

- Тамо се говори енглески. Нека врста енглеског.

- Вероватно се неће борити.

- Заједнички монетарни систем - "Loonie" би се врло лако дао апсорбовати у нормалан долар, па би читава Канада потпала под Федерални систем резерви САД.

Додатне информације:


InvadeCanada.US

5. Је л' вас насмејало? Само сам хтео да понудим освежење пред: Заједничко балканско тржиште - сан или стварност? / The idea for a joint Balkan market, a dream or reality? | Independent Balkan News Agency | BalkanEU.com


Ето чиме се Слинџо Вучић и по чијем налогу бавио у Сарајеву 18. марта.

Али има и бисера. Што рече "премијер Косова Иса Мустафа":

"Косово није одушевљено овим предлогом. Имамо другачија искуства из прошлости и не желимо да се она врати препакована. Тржиште слично бившој Југославији, али без Хрватске и Словеније. И без Албаније. Не!"


7. Ко би рекао да ћу неког Шиптара читати с одобравањем. Можда се зато и сетих да није лепо уживати у мукама добровољних Цијиних наполичара: Корисницима Хрома у Мајкрософтовом најновијем  Виндоусу 10 из радне траке искачу балончићи с рекламама / Microsoft's latest Windows 10 ad annoys Chrome users with taskbar pop-ups | PCWorld

Па преносим савет:

The impact on you at home: If you want to make sure you don’t get pop-up ads on your taskbar you can turn them off. Open the Settings app and go to System > Notifications & Actions. On this screen under “Notifications” turn off Get tips, stricks, and suggestions as you use Windows. That’s not the only way Microsoft can advertise to you. Check out our earlier look at how to stop 7 ways that Windows 10 pushes ads at you.

Али превести га би било превише, јер већина вас, који коришћењем средстава за надзор, децу, примером родитеља, учите да је нормално пристајати на ропство, енглески језик сигурно знате. Или Виндоус и Хром користите зато што су бесплатни? Нису, и то има у чланку. Али џаба, коришћење ОС-а и прегледача мањине тражи учење, и сад, како поднети ако ново одмах не схватиш, испаднеш глуп пред обожаваним собом, што је, већини, нупоредиво трагичније него "испасти глуп у друштву"?

Море ако:


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux-у, ОС-у који вас ем не препада својим рекламама, ем има  програмче за блокирање напасти с веб-сајтова (мана: треба знања па изменити га да допусти рекламе на веб-сајтовима за које желите да зарађују и на оглашавању).

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!