Кремљ: "Признавање Доњецке и Луганске Народне Републике зависи од Путина"

Фотографија: Сергеј Карпухин / Ројтерс

Одређивање спољне политике спада у овлашћења председника, одговорио је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару, запитан под којим условима би Москва могла да призна Доњецку и Луганску Народну Републику.

"Могу вам рећи само то да је, по Уставу, дужност шеф државе, то јест, председника, да одређује спољну политику",  рекао је портпарол Кремља.

Председник Одбора за Заједницу независних држава Државне думе Руске Федерације (доњи дом парламента) Леонид Калашњиков је раније изјавио да би у случају даље ескалације сукоба у Донбасу Русија могла чак и да призна ДНР и ЛНР.

DONi NEWS - DONBASS INTERNATIONAL NEWS AGENCY. Ukrainian crisis and conflict in the Donbass

Напомена преводиоца: Да се "утврди градиво", зато сам изабрао ову вест-цртицу. Јер може се десити да убрзо затреба. Све је очигледније да је рат последњи адут Порошенковог режима ( погледати: "Случајност? Трамп игнорише Порошенка, Конгрес скресао ратну помоћ Кијеву" / Coincidence? Trump Gives Poroshenko Cold Shoulder, Congress Cuts War Aid to Kiev ), па нека се овај превод нађе кад буде било потребно образложити неке ствари.

(Има и још један разлог: да вест не промакне, прође необјављена. Српска штампа на чудан начин бирка вести из Русије. Не видех да је неко пренео Путиново признање да је било допинговања...Putin: Russian anti-doping system failed, we should listen to WADA — RT News


Извор: ТАСС / ДОНИ
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!