Александар Јовановић: Не било вам тешко...опет мало о руско-усташкој сарадњи


Али не поводом "Агрокора". Раније сам објавио, на пример: Руско-усташка сарадња: "PROŠLO JE 25 GODINA OD RUSKOG PRIZNANJA RH Ruski veleposlanik prvi put otkriva pozadinu dramatičnih događaja prije nego što su razoreni Banski dvori" и Руско-усташка сарадња: "Rusiji s ljubavlju: Lavrov blagoslovio veleposlanika u Moskvi, evo tko je osebujni T. Staničić". Међутим, нисам хтео да се бавим Путиновим помагањем пицоустог слиноње, јер такорећи до јуче нисам имао неку чвршћу полазну основу за објашњење зашто Руси запињу да (и њ)их сваки поштен Србин омрзне. Ни апологета Русије и Путина нисам па да их извињавам напамет. Уосталом, коме је до тешења и њањања, има две, стилски беспрекорне, успаванке: Миодраг Зарковић: Није „руска подршка“ све што лети – СРБски ФБРепортер и Слободан Антонић: Треба ли гласати у колонији - и зашто?.

Требало ми је нешто "теже", смисленије. Али нисам се баш претргао тражећи, па нисам ни нашао. Набасах успут.

Ендрјуа Корибка сам давно запазио - и преводио, а са највећим задовољством Пољска као „словенска Турска“ за НАТО (анализа) - међутим, како је подржао, мада посредно, Степску свраку (стари корисници овог блога знају ко је то и о чему се ради) када не треба, реко'...до виђења.

И погреших. Задуго. Корибко, по мени, има ужасну реченицу, али познаје материју, кохерентно мисли (што се, по стилу, не би увек рекло) и - не боји се закључка какав год гласио.

Претпостављам да је и то један од разлога зашто мења редакције к'о Циганин коње.

Ко би се други усудио да напише - очигледну, али русофилски некоректну, истину типа Русија и Израел не да нису на рубу рата него су савезници.

Или Зашто се Кина "партнерише" са Израелом и Саудијском Арабијом.

А у овом другом чланку, у завршном трећем делу, наиђох и на:

"На исти тај концепт сам указао и у другом чланку за "Регионал рипорт", о новој балканској стратегији Русије, посебно о приближавању архинепријатељу Србије, Хрватској."

Бам!

Shocking!, да се послужим омиљеним изразом и средством наших патриотско-путино-русољубних медија.

Троделна Корибкова анализа руске балканске политике је објављена фебруара месеца на извору којег  нисам пратио:

- Deciphering the Russian-Croatian Rapprochement: Part I - Regional Rapport

- Russia’s New Strategy in the Balkans?: Part II - Regional Rapport

- Balkan Challenges to the New Detente: Part III - Regional Rapport

Превидео сам, али ипак нашао, а сад ћу и да преведем, па трајало кол'ко трајало. За то време, а и касније, пратите нову рубрику Препоруке - за наслове за које сматрам да их треба кликнути и прочитати или одгледати.

И упознајте Корибка мало боље: Alt-Media Racism And The Social Yinon Plan | Geopolitica

Жао ми је што је Американац (пољско-словеначког порекла, школовао се и настанио у Русији) своју поруку прво објавио код Степске свраке, па је не могу превести и објавити.

Шта да се ради, Ендрју је по лаковерности Андреј. Ал' има времена, млад је, научиће се да се чува натоовских кртица маскираних у русољубиве тичурине (заиста) оштрог вида. 

Толико. Превод првог дела Корибкове анализе руско-усташког "приближавања" објавићу сутра. Пре тога, можда и "нешто десето". Да одморим стомак. Кад су Руси у питању, са срцем је све у реду, главом - и овако и онако, али стомак ме баш издаје.


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

1 коментар:

  1. Не попуштајте! Прошле и ове године је број разочараних русофила у Србији "скочио до небеса". Готово да више не срећем озбиљне људе који нису "ревидирали" ставове у вези са Русијом и врхушком или дошли до спознаје да су нас правили магарцима све време. Посебно су љути на Путина. Он дође као "господар разочарања". Мада, уз сву ову подршку СНС-у и АВ... заслужују катран и перје, ако не и озбиљније мере.

    Једноставни умови ништа не примећују. Они и даље гледају према Карпатима, одакле ће стићи Козаци и Черкези на коњима, витлајући сабљама.

    Нема им спаса, велим. :)

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!