Дебкафајл: Русија, Иран, Хезболах успоставили заједничку команду у Сирији

Искрцавање руских снага (Архивска фотографија "Гети имиџиса" преузета из Russia and Iran warn US they will 'respond with force' if red lines crossed in Syria again | The Independent)

Новостворени заједнички командни центар за снаге Русије, Ирана и проиранских шиитских милиција које подржавају сиријског председника Башар Асада оптужио је у недељу Америку да спроводи агресију на Сирију и да је прешла "црвену линију". Центар је издао упозоравајуће саопштење: "Од сада ћемо одговорити силом сваком агресору и на свако прекорачење црвених линија ма ко га учинио [против Асадовог режима], а Америка добро зна како умемо да реагујемо." Саопштење је издато као одговор на амерички ракетни напад на сиријску ваздухопловну базу из које су изведени напади хемијским оружјем на цивиле.

Заједничка командни центар такође тврди да је присуство америчке војске на северу Сирије, где Вашингтон има на стотине специјалаца и помаже Сиријским демократским снагама да истерају Исламску државу - "незаконито", и да Вашингтон има дугорочни план окупације те области (о чему можете прочитати у претходном нашем чланку: Дебкафајл: Америчка авијација се из Инџирлика у Турској сели у нову базу у Сирији).

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Препорука: Иста тема, али знатно опширније и у контексту борбе за гасовод: Russia, Iran Warn U.S. They Will "Respond With Force" If Syria "Red Lines" Crossed Again | Zero Hedge

Извор: Russia, Iran, Hizballah set up joint command in Syria
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!