Добровољно у канџе ЦИА-е: Потписивање споразума између Владе Републике Српске и компаније Мајкрософт


Директор Агенције за информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић потписаће, у име Владе Републике Српске, споразум „Мајкрософт Владин безбједносни програм“ (Microsoft Government Security Program – GSP) са компанијом Мајкрософт (Microsoft) сутра (уторак, 23. мај) у Редмонду у САД, а с циљем осигурања изградње и имплементације сигурније ИТ инфраструктуре и услуга за институције Владе Републике Српске. Споразум ће испред Мајкрософта потписати потпредсједник компаније Скот Чарни (Scott Charney), a Влада Републике Српске биће прва у региону која ће потписати овај споразум.

Компанија Мајкрософт ради са владама широм свијета како би им помогла у изградњи и имплементацији сигурније ИТ инфраструктуре и услуга, у циљу заштите грађана, привредних компанија и јавних институција.

Microsoft Government Security Program учесницима омогућава контролисан приступ: изворном коду за важне Мајкрософт производе, Мајкрософт транспаренси (Transparency) центрима, Мајкрософт интелигенцији за рањивост и пријетње, техничким информацијама о производима и услугама те приступ информацијама о кључним клауд (Cloud) услугама Мајкрософта.

Потписивање овог споразума је наставак активности на претходно потписани „Меморандум о разумијевању између Владе Републике Српске и компаније Мајкрософт у области информационе безбједности“.

Церемонији потписивања присуствоваће директор компаније Мајкрософт у БиХ Омар Кривошија.


Извор: Потписивање споразума између Владе Републике Српске и компаније Мајкрософт – АИДРС

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!