Папа Франциско благосиљао укроусташе


У среду, 24. маја, папа Франциско је у Ватикану примио припаднике украјинске војске који су учествовали у казненим операцијама против народа Донбаса - преноси УНН позивајући се на Амбасаду Украјине при Светој столици.

"Данас, у 19:00 у Катедрали Свете Софије, одржана је молитвена служба на којој су били назочни припадници Оружаних снага Украјине и учесници Међународног војног ходочашћа, међу којима и учесници пројекта "Победници" - наводи се у саопштењу.


Одељење за штампу амбасаде је објавило и фотографије са сусрета папе са учесницима украјинских казнених операција у Донбасу.

"Победницима је аудијенција код папе уприличена у оквиру војног ходочашћа којег су организовали војни свештеници. Ходочасници су током аудијенције све време у рукама носили велике фотографије наших Хероја!...Папа је у обраћању украјинским војним ходочасницима рекао да се моли за мир у родној им Украјини!" - пише новинар и украјински јавни радник Соломија Вивицка.


Напомена преводиоца: "Спутњик" је пре седам дана објавио Ватикан стао на страну Руске цркве у Украјини. Обратите пажњу да ли ће пренети и горњу вест, о сусрету "папе Фрање", како руски "Глас Америке" тепа Франциску, са украјинским кољачима.

Изворни текст на руском: Папа Римский благословил украинских карателей — Новороссия
Превод на енглески: Оли Ричардсон
Извор: The Pope Blessed Ukrainian Punishers
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!