Мож' бити да је циљ најновијих претњи Сирији да се спречи да се Трамп сусретне с Путином

Cartoon Movement - THE TRUE TRUMP-COVER
За само недељу дана, у Немачкој ће бити одржан самит Г20.

Биће то први пут да Доналд Трамп и председник Путин буду у истој просторији, с тим да многи сматрају да ће се њих двојица сусрести и на "ободу главног самита", као што светски лидери и раде на таквим догађајима.

Мејнстрим медији пишу да Трамп жели да се састане са Владимиром Путином на самиту Г20, али да се неки његови саветници томе противе. Али за такве тврдње нема доказа и износе их непоуздани мејнстрим медији попут британског "Инденпендента". Но, без обзира ко шта писао, основаном делује претпоставка да има антируских елемената у Вашингтону који Трампа упозоравају да треба се клони председника Русије. Исто тако је вероватно да има утицајних особа блискијх Трампу - и даље престрашених "Русијагејтом" иако су разоткривени мотиви Си-Ен-Ена за ширење таквих лажних вести - који сматрају да Трамп не сме себи дозволити билатерални сусрет с Путином.

Што нас доводи до америчких претњи да ће Сирија бити нападнута у знак одмазде због Асадовог коришћења хемијског оружја - чега још није било, али је Америка сигурна да ће се десити.

Русија је, недвосмисленим речима, упозорила САД да се не упуштају у нелигитимни чин војне агресије на Сирију. Али Ники Хејли за руско упозорење не мари и алудира на промену режима у Сирији, иако Џејмс Бесни пас Матис тврди да се тако нешто више не разматра.

Није никаква тајна да неки чланови Трампове администрације желе да је претворе у копију Бушовог или Обаминог режима. Али има и таквих што с више разумевања гледају на прагматичну страну трамповске политике.

Рекс Тилерсон и у извесној мери Џејмс Матис су већ показали да се налазе међу овим другима, али Ники Хејли...

Ники Хејли - особа без икаквог спољнополитичког искуства пре постављења за амбасадора САД у УН, и ноторни каријериста с амбицијама које умногоме превазилазе амбасадорско место - први је амбасадор у историји Уједињених нација који ту организацију користи као лансирну рампу за покретање дугорочне домаће, како личне тако и шире, политичке кампање. А пошто не обилује чвршћим спољнополитичким ставовима, да не кажемо уверењима, није тешко убедити је да усвоји циљеве чије спровођење би је ставило у центар пажње, тј. да се залаже за оно што неоконзервативци хоће да остваре на светској сцени, а с чим би други у САД или морали да се сложе претварајући се да је председничка администрација јединствена, или да такву политику одбаце и свету покажу да је Вашингтон у хаосу, што по многима и јесте.

Дакле, ко год био прави аутор најновијих претњи Сирији, то је особа или група потпуно спремна да ризикује руску војну одмазду да би спречила сусрет Трампа и Путина у ма каквом смисленом, камоли позитивном контексту.

Да ли су САД заиста спремне да ризикују сукоб с Русијом само да би зауставиле Трампа да се, лицем у лице, састане с колегом и шефом друге суперсиле и тако уради нешто позитивно? Делује неубедљиво? Можда и јесте, али су САД држава чији је један други председник, Бил Клинтон, повео илегални рат против Југославије само да би Монику Левински уклонио из наслова. Свашта је могуће у кукавној држави каква постаде Америка.


The Duran

Препоруке (уместо коментара преводиоца):

 - Tillerson Explodes At White House - The Reasons Why Are Scary - IR.net - Independent Reporter

 - "Начин на који Бела кућа издала саопштење - без знања релевантних служби (агенција) и уз минимално учешће њихових руководилаца - делује не цинично, него глупо. Личи на идеју што ју је Нетањаху набацио свом шегрту Кушнеру, а овај после убедио свог таста да је пренесе у виду сублесастог саопштења, па сада амерички државни функционери морају да иду около и убеђују све и свакога да је то било смислено 'упозорење'." - MoA - White House Encouraged After Elephants Abstain From Climbing Trees

 - Trump’s travails may spill over to Euphrates valley – Indian Punchline  (што ћете за који дан или недељу моћи да проитате и као превод "Фонда стратешке културе")


Аутор: Адам Гери
 Извор: US false flag threats against Syria designed to prevent Trump/Putin meeting
 Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!