"Спутњик" као средство јужнокорејско-америчке пропаганде

Прво пример, па коментар.


© Sputnik/ Iliya Pitalev


Ким Џонг Ун наредио: Чувајте и браните „тајну свих тајни“


Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун приликом обиласка „Објекта 92“ издао је наређење да се „брани и чува“ нуклеарно оружје, „тајна свих тајни“, од које „зависи опстанак земље“, преносе јужнокорејски медији позивајући се на тајни документ у који су имали увид.

Како наводе, то је прва изјава севернокорејског лидера која потврђује да та земља располаже нуклеарним оружјем, док се, према оценама појединих војних стручњака, управо у „Објекту 92“ и врши производња нуклеарних бојевих глава и пратећих ракета.

Ким Џонг Ун је ту фабрику посетио у фебруару, али је документ о тој посети у руке јужнокорејских медија доспео тек сада.

Севернокорејски лидер је још 2012. објавио да његова земља располаже нуклеарним наоружањем, али су многи стручњаци ту тврдњу узели са резервом, протумачивши је као својеврсну пропаганду.

Међутим, тајни документ, који је намењен искључиво за унутрашње коришћење, представља неоспориви доказ да Северна Кореја заиста располаже нуклеарним наоружањем.

Извор: Ким Џонг Ун наредио: Чувајте и браните „тајну свих тајни“


Александар Јовановић / Ћирилизовано:


 "... преносе јужнокорејски медији позивајући се на тајни документ у који су имали увид."


И то је извор за медијску кућу која би требало да својим професионализмом буде у служби и на понос Кремља који је плаћа? Видела спутњиковска жаба да коњокрадице своје медијске раге поткивају измишљотинама па и она дигла ногу.

На интернету има милион примера како Запад протура пропаганду против Северне Кореје тако што цитира јужнокорејске изворе - што смо и овде навели пар пута, рецимо у Вести "Дебкафајла": Нетањаху се састао са Путином; Турска бесна због америчке подршке Курдима; САД одбациле кинески предлог за смањивање напетости са Северном Корејом - али не вреди, и руска медијска олош исповрће што може да прогута само неко апсолутно медијски неписмен.

Овде имате пример како руска (приватна) "Правда" чини исто што и чедо оне јерменске твитер-алапаче: Fake news and the North Korea crisis

"Правду" сам одавно отписао као извор, али "Спутњик", за медијску кућу руске државе сам се до данас надао... Залуд, ни те срамоте више неће бити на овим страницама, чак ни као предмета добронамерне критике.

А чак и Французи схватили...



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!