Видео упутство за инсталирање Дебијана 9

Debian -- The Universal Operating System

Линукс чини чуда. Тако смо један амерички капетан и ја постали "пријатељи" - после свађе, када сам реаговао што је на страницу Ем-Икс Линукса на Фејсбуку поставио слику америчког митраљеза којим се управља помоћу једне Линукс дистрибуције - јер сам сматрао и сматрам непримереним да се на заједничкој страници корисника из целог света пропагира оружје "највеће зликовачке организације у историји" - а ево сад препоручујем и рад једног Украјинца, који је у коментарима више пута исправљао посетиоце да му нагласак није руски него украјински.

И да ствар буде још гора, млади Укроп ми је чак и симпатичан.

С разлогом, уверићете се и сами ако погледате ово, брижљиво урађено и тачно, упутство грешног Укија, али и друге његове радове, који му, судећи по малом броју посета, не доносе никакав приход, па чак ни углед мајстора Линукса. Дакле, ради квалитетно и из љубави.

Бар тако делује. А ако тако делује онда је добра пропаганда (не само Линукса). Зато се надам да "Обичног корисника Линукса" (Average Linux User) неће запазити нека укроусташка "служба", било класична, било хакерска.

И још нешто, за оне који већ умеју с Дебијаном. Јесам то већ једном рекао, али није згорег поновити: ако solid as a rock Дебијанче не користите управо због стабилности - за шта је stable верзија, од пре двадесетак дана "деветка", Stretch - и волите новији софтвер, комотно пробајте и/или testing и/или unstable (Sid), али уз додатак програма apt-listbugs и apt-listchanges, који ће вас, када будете освежавали систем, обавестити ако има неких проблема, што значи да са "апгрејдовањем" треба мало причекати, обично је довољно до сутра.



Претходно на исту тему: "Дебијан је права загонетка, тежак"

Извор за видео: Debian 9 Installation Guide - YouTube
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!