Малагурски и "Спутњик" рекламирају српски извоз: "Србија затрована заувек!" (ВИДЕО)

© Sputnik/

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Србији је мало злочина НАТО-а и затрованих ДЕЛОВА ТЕРИТОРИЈЕ Републике Србије, него још треба да трпимо штеточински дилетантлук канадског (ваљда) Србина на руским парама.

Руси, бре, поразмислите мало шта Србима чините са оваквим "Спутњиком". Или престаните да увозите и једете српско "уранијумско" воће.

У сваком случају, мичите посрбљену, али ипак вашу, медијску недоученост са српског интернета!

Срамно је што руски медиј српску трагедију користи за infotainment, да нам - осиромашеном пропагандом - "помогне" да још више омрзнемо заједничког непријатеља.




Малагурски: Србија затрована заувек! (видео)


Осиромашени уранијум. Она ствар коју НАТО лобисткиња Јелена Милић не сматра опасном.

„То нема радијацију“, каже она.

Јелена Милић, особа коју сада и хемија демантује. Јер осиромашени уранијум је и те како радиоактиван, па и смртоносан, али је то опасност која није видљива голим оком.

Многа места у Србији, која као да су са разгледнице, опасна су по живот. Након што је НАТО користио бомбе са осиромашеним уранијумом током бомбардовања 1999. године, војни стручњаци из Београда забележили су повишен ниво радијације и тврде да је област високо контаминирана.

Па чекајте, колико је тог осиромашеног уранијума бачено на нас?

Према званичним подацима, у земљу су током бомбардовања Србије снаге Алијансе избациле 10 тона осиромашеног уранијума. Незваничне процене су далеко изнад те количине.

И какав је утицај толике радијације на наше здравље?

Др Србљак је међу првима алармирао јавност. Године 2001. је забележио дотад невиђен пораст броја пацијената који су оболели од рака. Када имате некакву појачану радијацију, на њу највише реагује ткиво коштане сржи. И одатле ти тзв. системски канцери, као што је леукемија… А само од леукемије, смртност је од 2002. године до данас повећана за чак 139 одсто.

Др Даница Грујичић је једна од ретких која је отворено проговорила о овим деликатним темама:

Шездесет одсто циљева је било цивилно! Значи нису гађали војне објекте, него су осиромашеним уранијумом гађали цивилне циљеве. Ви сад сами извуците закључак шта је тиме требало да се постигне.

Геноцид.

А нису само људи жртве свега овога, жртве су и животиње.

Нажалост, имамо учесталију појаву генетских мутација у последњих 10 година, у односу на један период пре бомбардовања, наравно.

Ужас. Штета које је бомбардовање учинило нашем ваздуху и земљи, односно околини, нашем здрављу, за неке је немерљива, али иако још увек није званично доказана директна веза између бомбардовања осиромашеним уранијумом и епидемије најтежих болести у Србији, домаћи и страни стручњаци су одлучили да је докажу и означе кривце тако што ће да туже 19 чланица НАТО-а које су учествовале у агресији над Србијом. Агресија која ће, на неки начин, заувек да траје.

Тврде поједини стручњаци и лекари: Наша земља је затрована заувек, јер је званично време полураспада осиромашеног уранијума 4,5 милијарди година.

Међутим, с обзиром на то да је Србија већ покушала да тужи НАТО за геноцид пред Међународним судом правде и 2004. године се тај суд прогласио ненадлежним зато што Србија 1999. није била чланица Уједињених нација, да ли ће овог пута бити другачије?

Правно гледано, биће јако тешко доказати директну кривицу. Уосталом, када је последњи пут Америка, мислим, НАТО, изведена пред правду?

Добро питање, што нас не спречава да наставимо да се боримо за правду и истину о свему што су нам учинили.


Извор: Малагурски: Србија затрована заувек! (видео) - Спутњик Србија

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!