Туризам у служби одбране: Руски Далеки исток - поред Кинеза, приступачнији држављанима још 17 земаља


Министарство за развој Далеког истока:

"Добијање електронске визе ће бити једноставно и лако доступно - гости ће само требати да попуне захтев на посебном веб сајту четири дана пре планираног датума посете и, ако на захтев добију позитиван одговор, могу кренути на пут."

Дакле, за добијање електронске визе која ће важити 30 потребно је три дана.

Нову услугу ће моћи да користе држављани 18 земаља: Брунеја, Индије, Кине, Северне Кореје, Мексика, Сингапура, Јапана, Алжира, Бахреина, Ирана, Катара, Кувајта, Марока, Уједињених Арапских Емирата, Омана, Саудијске Арабије, Туниса и Турске.

Даље,

"Гости с електронским визама моћи ће да уђу у Русију преко граничних прелаза у луци Владивосток и на Међународном аеродрому у Владивостоку. Од 1. јануара 2018. године, укупни број граничних прелаза ће се повећати на четири. Они који уђу у Русију на овим местима могу посетити и полуострво Камчатку и острво Сахалин."

Руски премијер Дмитриј Медведев потписао је наредбу којом се дозвољава поједностављење визног режима у априлу ове године. Циљ је јачање туристичког сектора у областима Далеког истока.

Према речима заменика министра за развој Далеког истока Павела Волкова, очекује се да повећање броја страних туриста, као резултат нових правила о визама, буде најмање 30 одсто:

"Имајући у виду чињеницу да у овим областима сваки имућнији туриста троши најмање 1000 долара, претпостављамо да ће нови визни режим знатно повећати могућности за развој области, трговински промет и валутне токове на руском Далеком истоку."

Авачински залив, Камчатка

Напомена преводиоца: Мудар потез. Да се мало разблажи најезда из Кине. Још да су Европљани и Американци паметни...Овако, изолујући Русију - од себе, натераше је у загрљај највећим и најмоћнијим расистима од кад је света и века.


Фотографије преузете с извора чланка
Извор: Russia's Far East welcomes citizens of 18 countries - RussiaFeed
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux




Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!