Др Мирољуба Петровића за председника САНУ и уредника Дневника РТС-а!

informer.rs

Свет што мисли да су др Мирољуб Петровић, академик проф. др Јован И. Деретић, историчар Радован Дамјановић и слично цвеће србске патриотске науке само за спрдњу - греши, грдно греши.

Јер, из сопственог искуства говорим - дакле, на основу најпоузданије научне методе "еве мој случај" - Петровић је у стању да сместа промени свест.

Малочас сам се пробудио, укључио рачунар и довод вести, и један од првих наслова што угледах би (ВИДЕО) Др Мирољуб Петровић: “Од ког језика је настао енглески језик?“ | НАЦИОНАЛИСТ.

Кафа ми више није била потребна.

А када сам погледао видео, ни вести, и уопште читање.

Нећу вас много задржавати, знам да ће Петровић и вама бити инспиративан. Само кратко образложење предлога из наслова.

Је л' Вучић хоће да Србима мења свест? Хоће. Ајд да видим тог Србина који се неће предати и почети да цвркуће шта год Он хоће кад би Петровић, којег би уз највиши академски степен красио и ауторитет председника САНУ, кренуо са свакодневним проповедима са РТС-а и "Пинка", "Блица", "Видовдана", "Србин инфо"-а....

И кад би садржај тих проповеди морао да се зна наизуст ако се хоће какав посао.

Вебер и Попер су мало тежи за усвајање, али Петровић зна меру потребну за хоћеш-нећеш есенесовца.

Итд. Немам више снаге за писање. Не знам кад ћу и да ли ћу моћи да се опоравим па да наставим ноћас започет превод. Само да не заборавим:

Овај видео сам запазио на веб-сајту "Националиста", којег сам у довод вести уврстио тек пре пар дана, да проверим о чему се ради. Али видим да је Петровићев видео продукција "Информера", гласила које не пратим. Што је, очигледно, грешка. Драган Ј. Вучићевић је геније! Уме да претера - не удара се на првоборца Верана! - али зна знање. Просто је бесмислено трошити све оне милионе на Крстића и Шапера када је Вучко ту. Плус, познато је да је председник Вучић лојалан човек, па...




Извори: (ВИДЕО) Др Мирољуб Петровић: “Од ког језика је настао енглески језик?“ | НАЦИОНАЛИСТ и (VIDEO) EVO DOKAZA, BATO! Dr Miroljub Petrović otkriva: ENGLESKI JE NASTAO OD SRPSKOG JEZIKA! - Informer

Александар Јовановић / Ћирилизовано

5 коментара:

  1. Мирољуб Петровић је мало слушао Радована Дамјановића. Та суботарчина је била анонимус док није почео да не кажем шта. Што би рекли елеменат. Ево поклон.
    https://www.youtube.com/watch?v=m6Q4-kOl3QM

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Дамјановића, признајем, није требало да поменем у истој реченици са Петровићем и Деретићем. Ако ни због чег другог, а оно што се не кити незаслуженим титулама. Такође, лично сам се уверио, није гладан појављивања на телевизији.

      Али, кад сам пре десетак година узео у руке једну његову књигу и видео како се са лакоћом - мени неподношљивом - користи лингвистиком. он који је по струци историчар а не лингвиста, у доказивању својих теза, дигао сам руке од тога да га пратим. Дилетантизму нема места у исправљању историјских фалсификата о Србима.

      А опет, оно о "приводрима" је дивна опаска. Изгледа да није губљење времена послушати Дамјановића.

      Хвала на линку. Тачније, на повезници, како ме Сава Росић научи да се исправно каже.

      Избриши
  2. http://www.xn--80aaaahbp6awwhfaeihkk0i.xn--c1avg.xn--90a3ac/index.php/pravoslavna-porodica/1419-velika-obmana-miroljuba-petrovica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ја сам онај први анонимни читалац. Хвала на линку. Ово је жешћи некрст, лажљивац...

      Избриши
  3. Обрезанко...жиданко...

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!