Хрватски "Јутарњи" и "Блиц": PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Здружене, усташке и овдашње натоовске преститутке се труде да раде свој посао, али ће, зато што су објавиле и трејлер руске пуцачине, по свој прилици изазвати ефекат супротан од жељеног. Ако и премијера 20. септембра потврди да је "Крим" вредан филм акционог жанра, ето навале на "Пират беј" и сличне сајтове с којих очас можете скинути филм, када га тамо једном поставе.

Немојте да вас гризе савест ако и ви на тај начин погледате "Крим". Нећете оштетити ни формалног ни стварног продуцента. Њихов циљ је да филм види што већи број људи, а трошкове ће покрити приказивањем код куће, у Белорусији и, вероватно, Кини.



Крым (2017) — о фильме, отзывы, смотреть видео онлайн на Film.ru


PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)


Jutarnji.hr | 15. 08. 2017 - 16:10h

Rusi su potrošili milione evra za ekranizaciju dramatičnih događaja tokom aneksije Krima, ali jedini problem u celoj priči je što će taj "filmski spektakl" moći da vide samo stanovnici Rusije i Belorusije.

Foto: youtube

- Ovo je odluka koja se donosi jedanput u sto godina - dramatičnim glasom najavljuje se ‘Krim’, filmski spektakl koji uključuje ruske vojnike, tenkove, vojne avione, ali i ljubavnu priču koju direktor filma opisuje kao ‘Romeo i Juliju’.

Od početka ‘Krima’ se prati romantična priča između mlade Kijevljanke koja je učestvovala u demonstracijama na Majdanu i jednog mladića iz Sevastopolja koji se priključio proruskim pobunjenicima, piše Gardijan.

- Ovaj film želim da posvetim svim ukrajinskim i ruskim oficirima koji su odbili da pucaju jedan na drugoga, te su tako izbegli krvoproliće. To je suština celog filma, pokazati koliko se mi zapravo volimo - rekao je direktor Aleksej Pimanov koji je pomogao vlastitoj porodici da pobegne iz ratom obavijenog Luganska.

- Videli ste svi što se tamo događalo. A s druge strane, na Krimu nije ispaljen nijedan metak. Ruska intervencija je najzaslužnija što nije bilo rata na Krimu -kaže.

Naravno, ukrajinska strana malo drugačije gleda na ceo projekt. U Kijevu su uvereni da ‘Krim’ glorifikuje nezakonitu aneksiju poluostrva.



- Krvoproliće na istoku zemlje dogodilo se isključivo zbog uloge Rusije. Pa ko je pobunjenike snabdeo oružjem?!

Naravno, film u Ukrajini neće biti prikazan. Čak je i Pimanovu poslednje tri godine zabranjen ulazak u zemlju tako da on tu ništa ne može da promeni.

Film zapravo nigde neće biti prikazan, osim u Rusiji i Belorusiji. Upravo je zbog ‘Krima’ Ukrajina uputila protestnu notu Minsku, nakon što se u bioskopima širom Belorusije vrteo trejler Krima.

Pimanova je takav rasplet događaja poprilično razočarao.

- Film nema nikakve veze s propagandom. Uostalom, glavni ženski lik je simpatična osoba koja se svim srcem bori za proevropsku vladu u Kijevu.

Pimanov je samo zaboravio da spomene da je dobar deo filma finansiran od strane ruskog ministarstva obrane. Navodno se cela ideja projekta rodila u glavi ministra Sergeja Šojgua.


Извори:

- VIDEO: RUSI POTROŠILI MILIJUNE ZA FILMSKI SPEKTAKL KOJI NITKO NEĆE VIDJETI Ekranizacija aneksije Krima moći će se pogledati u samo dvije države - Jutarnji List

PROPAST RUSKE PROPAGANDE? Potrošili MILIONE za filmski spektakl koji NIKO NEĆE VIDETI (VIDEO)

2 коментара:

  1. Тако се ради, а не наши мајмуни: 25 година не смеју да сниме филм на тему ратова 90-тих. Можда да им Конрад Аденауер плати?

    ОдговориИзбриши
  2. Три имена: КОЈО, ТРИФУНОВИЋ,БЈЕЛОГРЛИЋ.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!