петак, 01. септембар 2017.

Лицемери без граница или Јуриј Ушаков: "Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација"

Помоћник руског председника Јуриj Ушаков  је у петак критиковао САД због увођења једностраних санкција Северној Кореји и позвао на политички дијалог како би се смањила све већа напетост на Корејском полуострву

Његово ђилкоштво Јуриј Ушаков © Sputnik/ Alexei Druzhinin

МОСКВА (Спутњик) - Ушаков је рекао да Москва сматра оправданим и легитимним једино оне казнене мере против Северне Кореје које је одобрио Савет безбедности Уједињених нација.

"Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација", рекао је Ушаков новинарима.

Председников помоћник је такође изјавио да ће се Русија и Кина придржавати плана о решавању корејске кризе који је раније договорен. Ушаков је нагласио да план не предвиђа само усвајање нових санкција против руководства Демократске Народне Републике Кореје, него и интензивирање дипломатских напора.

Напетост због нуклеарних и ракетних програма Пјонгјанга повећана је овог лета, после усвајања санкција Уједињених нација, које су довеле до размене претњи и упозорења између Северне Кореје и Сједињених Америчких Држава.

Амерички председник Доналд Трамп је 2. августа потписао закон о новим санкцијама Северној Кореји, Русији и Ирану. Три дана касније, 5. августа, Савет безбедности Уједињених нација је усвојио Резолуцију 2371. којом су додатно појачане санкције против Северне Кореје због проби балистичких  ракета које је изводио Пјонгјанг.

Али Пјонгјанг и после санкција наставио с ракетним пробама. Последњу је извео у уторак. Ракета је прелетела преко Јапана и пала у Тихи океан 1180 километара источно од Хокаида, најсевернијег од три јапанска острва. То је било друго лансирање у протеклих неколико дана, пошто је Северна Кореја у суботу са источне обале Корејског полуострва испалила ракете кратког домета.
Извор: Russia Views Only UN-Approved Sanctions on N Korea as Justified - Putin's Aide - Sputnik International

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Мимо обичаја, одлучио сам се да преведем вест међународног издања "Спутњика", јер нисам сигуран да ће се овдашња филијала руске пропагандистичке куће усудити да нас подсећа да и Русија уме да уводи санкције непослушним државама, нпр. Југославији, Ирану, Јемену, исто као што се придружила "партнерима" у санкцијама Северној Кореји.

Чији се вођа добро сећа како су се провели Милошевић и Гадафи, који нису имали чиме да запрете агресору.

Севернокорејско нуклеарно (ако уопште постоји) и ракетно наоружање и наоружавање је сасвим оправдан корак за земљу која хоће да остане независна и да јој англоционисти - како видимо уз малу помоћ руских и кинеских "пријатеља" - не мењају политички систем и тамане руководство како им се ћефне.

Саглашавање Русије са санкцијама - свим досадашњим па и овим Северној Кореји - је доказ да Руси споро уче. Што више пута рече Пол Крејг Робертс, Запад руску попустљивост, што значи и пристајање на шиканирање малих "непослушних" држава, види искључиво као слабост, а не као кооперативност непостојећих "руских партнера", како би кремаљски вечити провинцијалци волели да их англоционисти виде.

Шта каже Ушаков, "Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација". Што значи да су оправдане једино оне санкције које одобри и Русија - државама које се сналазе како умеју да би опстале. Лицемерје Ушакова и свих оних у чије име говори је равно лицемерју каквог британског премијера или државног секретара вечитих коњокрадица.

Али је у исто време и поучно - барем за оне Србе код којих русофилство није једнако идиотија.

2 коментара:

  1. Minut je do dvanaest, ma kaki minut, sekund, da se Rusi dozovu pameti. Sporost, inertnost ih je kroz istoriju kostalo milione zivota. Sada moze da ih kosta, a i sve nas, opstanka. Kod koga je stap, taj odredjuje pravila igre. Oduvek je bilo tako. Znaci treba se ubrzano naoruzati i pomagati saveznike i potencijalne saveznike. Kakvi "zapadni partneri". Ovi se spremaju da ih niste, ovi "partner". Dali bi ameri ikad podrzali sankcije protiv cionosta? Nikad. I nikad nije bilo. I sta sad ostaje: pricati i samo pricati, a u medjuvremenu tonuti, ili preuzeti inicijativu. Inicijativa nije isto sto i otpoceti rat, ima tu podosta sto se moze uraditi. I nema jos puno vremena za razmisljanje.

    ОдговориИзбриши
  2. Извините за превид. Касно сам приметио. Латиницу морам да мало одморим. Лоша навика.

    ОдговориИзбриши