Милан Т. Стеванчевић: Трамп (ни)је у праву

Карикатура, која, уместо да исмева Трампа, пре говори какве су идеологије глобалисти с причом о "климатским променама изазваних људским деловањем", преузета је с Pinterest-а

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Овај текстић преносим само због тога што се у оквиру расправе о климатским променама и глобалном загревању спомиње Милутин Миланковић. Аутор уводи термин "брзе климатске промене", чије постојање, наводно, не признаје ни амерички председник Доналд Трамп, иако овај, у ствари, не признаје постојање "климатских промена изазваних човековим деловањем", које су измишљотина Новог светског поретка. Другим речима, да, постоје климатске промене и циклично глобално загревање и хлађење, али то су природне појаве које је разјаснио највећи српски научник Милутин Миланковић у "Канону осунчавања земље", док је ово друго, против чега је Трамп, исисано из малог прста.

Постојање "брзих климатских промена" (тренутно) нико не заговара. Али да је Стеванчевић проблематизовао назив што га користе глобалисти, питање је да ли би му се текст уопште појавио, с обзиром ко се све залаже да и Срби Светској влади плаћају порез на стварање "гасова стаклене баште", којима, је ли, Земљу претварамо у пустињу, таманимо беле медведе и сл.

Лукав чланак. Али шта да се ради. Ко би да говори о делу једног од највећих Срба - које не да није политички коректно по садашњим мерилима, него је директно супротстављено "напретку" - мора да се довија, и терминологијом и позивајући се на председника државе која предводи окупацију Србије.


Трамп (ни)је у праву


(Фото Бета/АП)

Заговорници брзих климатских промена и глобалног загревања у својим наступима у електронским и штампаним медијима поистоветили су промене температуре са климатским променама. Међутим, разлика је огромна. Настанак топлоте на Земљи је електромагнетни процес, а климатске промене настају прецесијом осе ротације Земље.

Топлота која се развија на Сунцу не допире до Земље. Земља се креће у екстремно хладном простору. До Земље долази само електрично поље Сунца које не носи топлоту већ електричну кондукциону струју. Конверзијом електричне кондукционе струје настаје топлота на Земљи. Ако се зна да заговорници глобалног загревања нису фамилијарни са пропагацијом електричних поља а још мање са конверзијом електричне кондукционе струје, онда се може рећи да њихово субјективно тумачење климатских промена, без аргумената, нема научну основу.

Ураган „Ирма” је природна појава која се обично јавља у другом делу Сунчеве активности. У прошлом 23. циклусу активности Сунца јавили су се много јачи харикени као што су „Катрина”, „Вилма” и „Рита”.

Сви ветрови па и урагани настају дејством честица Сунчевог ветра које носе електричну струју. После продора кроз магнетно поље честице Сунчевог ветра захватају ваздушне масе и стварају оркански ветар.

Продором кроз магнетно поље Земље честице формирају у атмосфери Земље вртложност која има велике сличности са електричним моторима. Честице формирају ротор, а магнетно поље Земље је статор који омогућава вртложно кретање честица Сунчевог ветра. Извор енергије која је напајала ураган  „Ирму” била коронална рупа која је еруптовала честице брзином од 850 километара у секунди.

У важећој метеорологији, коју је написао Аристотел, све почиње у атмосфери Земље. Питам се, да ли неко може да замисли да се оволика снага урагана може створити сама од себе без енергије?

Треба знати да све природне појаве у атмосфери и унутрашњости Земље настају дејством енергије честица Сунчевог ветра. Научна метеорологија је атомска наука која почива на енергијама које полазе са Сунца.

Заговорници глобалног загревања и брзих климатских промена покушавају, уз помоћ политике, да сруше епохалну теорију Милутина Миланковића којом се поносимо. Доналд Трамп, председник САД иза кога стоје хиљаде људи од науке, у праву је када каже да су брзе климатске промене велика измишљотина.


Аутор: Милан Т. Стеванчевић
Извор: Политика Online - Трамп (ни)је у праву

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!