Дебкафајл: Авигдор Либерман упозорава да ће се фронт у будућем сукобу протезати од Либана до Сирије

Авигдор Либерман, главна нарикача (по "Ћирилизовано") израелског министарства одбране. Фотографија преузета из Defense minister: In next war, Israel will face fighting in north and south | The Times of Israel

Министар одбране Авигдор Либерман је у уторак изјавио да ће се у будућем сукобу Израел суочити са јединственим фронтом којег ће чинити Сирија, Либан, Хезболах, Асадов режим и његови савези. Либанска војска више није независна", истакао је израелски министар одбране, јер "Хезболах ју је прогутао и сада је то један целовити ентитет". Либерман је ово изјавио током сусрета са војницима који су посетили суку Министарства одбране у Тел Авиву.

До сада, када смо разговарали о "новој стварности", рекао је он, "говорили смо о Либанском сектору. Тога више нема, убудуће ће се говорити о Северном сектору".

DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Напомена преводиоца: Код "Дебкафајла" нема грешке - један чланак објашњава смисао другог. Ово што Либерман рече је, рецимо, довољно да се схвати порука чланка Дебкафајл: Русија оптужује САД да се претварају да се боре против Исламске државе не би ли прикрила сопствену неспремност, који, пак, јаснијим чини Дебкафајл: Сви ћуте, а Иран све ближи уништењу Израела!. Итд.

Али све су то приче о последицама. А шта је узрок вечитој агресивности ционистичког ентитета, делом ће објаснити превод што ћу га поставити вечерас, надам се.

Извор: Lieberman: In future conflict, the front will stretch from Lebanon to Syria - DEBKAfile
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!