Да ли Израел од Америке прави недемократску државу?


Одговор је - да, без сумње. Кажу да у демократској земљи влада већина. А рекоше нам да је Америка створена на тој премиси. Ако прихватимо да је све то тачно, онда би ционистички пројекат и израелска пропаганда против Ирана требало да једном за свагда буду забрањени, јер како ствари стоје, већина Американаца подржава неговање дипломатских односа са Ираном.

54 одсто Американаца сматра да би за Америку било добро да са Ираном сарађује на начин добар по Америку, а не за друге силе, као Израел. "Мушкарци, млади и људи са вишим степеном образовања више подржавају добре односе са Ираном, него жене, старији свет и људи без универзитетског образовања." Ал' ни то није све, има још:

"Истраживање је показало да је већина Американаца (55%) противна Трамповим ставовима о муслиманском свету. На питање да ли се слажу да је уважавање муслиманско-америчке заједнице у САД од виталне важности за превенцију будућих терористичких напада у САД, 68% анкетираних је дало позитиван, а 24% негативан одговор...

Осим тога, 58% Американаца се слаже с тврдњом да су земље муслиманског света савезници у борби против тероризма, и да Трамп, уз пар изузетака, пре свега са Саудијском Арабијом и Египтом", није учинио много у јачању односа између САД и већине исламских држава."


И Трамп и израелски режим и даље подстичу крвави сукоб са Ираном. Па како онда Трампова администрација може за себе да сматра да је демократска када се не придржава тако им драгих, како кажу, основних принципа демократије?

Трамп се не мучи много оваквим стварима, напросто је оставио Нетањахуу да мисли за њега, и делује по израелском сценарију (1). Што рече новинар Патрик Кокбурн: "Највећи део онога што он и његова администрација говоре је прежвакана саудијска и израелска пропаганда (2)."

Трамп и Израел, пише "Хаарец", су се ускопистили целом свету (3). Тиме, "Хаарец" каже да је Павле био у праву када је рекао да су потомци Израиља против читавог људског рода. Ти људи су се одрекли разума и смисла, и пригрлили, суштински ђаволски, пројекат против којег су сви. И то је прави узрок антијеврејских реакција у целом свету, што свакако зна и израелски режим.

"Anti-Semitism" is a Trick - YouTube
 



[1] “If Trump Fails To Stop Iran’s Nuclear Ambitions, Israel Will Strike, Minister Warns,” Newsweek, October 26, 2017.
[2] Patrick Cockburn, “The Real Destabilizer in the Middle East is Not Iran But Trump,” Counterpunch, October 17, 2017.
[3] “Trump and Israel vs. the World: Which Countries Support Preserving Iran Nuclear Deal?,” Haaretz, October 10, 2017.

read more: https://www.haaretz.com/us-news/1.816406

Veterans Today | Military Veterans and Foreign Affairs Journal – VA – Veterans Administration

 Претходно од истог аутора: Доктор Трамплав или како је Доналд научио да не брине и заволео да буде ционистичка марионета


Аутор: Џонас Е. Алексис
Извор: Is Israel making America undemocratic? | Veterans Today
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!