"Путин изгубио само у Лондону и Београду!?" Зашто?

Фотографија преузета са извора...Putin izgubio samo u Londonu i Beogradu!? – Embargo

Мало познати детаљи о руским председничким изборима, о политичкој опредељености Руса у Србији:
Свако има свој опозициони круг „двојке“, лажну елиту која живи на ловорикама неке пређашње славе и заслуга – па изгледа и велики руски председник Владимир Путин!?

Веровали или не, на прошлим председничким изборима у Русији, на гласању по конзуларним предсатвништвима широм света у којима су гласали руски држављани у расејању, Путин је изгубио у само две амбасаде! Погађајте које? Ако је можда и разумљиво да је изгубио на гласању у Лондону, у Великој Британији, која је деценијама азил за одбегле тајкуне и полиитчке емигранте из Путинове Русије, онда је велико изненађење да је изгубио и у Београду!?

У земљи у којој је љубав Срба према Русији и Путину заиста огромна, несхватљиво је, да у њој живе и раде руски држављани који мисле сасвим супротно:

-Знам за тај податак, али, наравно, то не значи да су они можда мање патриоте од оних који су гласали за Путина – тврди политички аналитичар, Бранко Радун.

– То је упарво као код нас, као оно опозиционо језгро у Београду, такозвани „ круг двојке“, тако је било и у Москви, онај централни урбани део, који је као по правилу прозападно орјентисан … Они за себе мисле да су привилегована каста и они само гледају своју корист, а сматрају да су им интереси више окренути западу… Њих санкције више погађају психолошки, јер децу школују у Европи, генерацијски су везани за Европу… Они паразитирају, уживају у привилегијама у Русији, али су истоврмено и опозиција, боље речено они су неки „руски круг двојке“ за Путина…

Ипак, чуди податак да су баш у Србији стационирани они држављани Русије који су изразито против политике коју води руски лидер, Владимир Путин! Тим пре, што је руска држава деценијама уназад градила непремостиве економске трговинске токове који су почели са руским гасом, пословањем Марјановићевог „Прогреса“, а заокружили куповином НИС-а!

Променом власти у Србији, досовском револуцијом 5.октобра 2000. Русија губи онај утицај који је раније имала у Србији, али су зато широм отворена врата за оне дипломатско-конзуларне кадрове који су били отворенији за запад више од уобчајених дипломатских протокола. У исто време, руска економија, а посебно руске банке нису могле на тржиште Србије, јер им то није дозвољавао гувернер Млађан Динкић. Морао је утабати пут за западне банке сумњивог порекла капитала и власништва!? Подршку у томе, давале су му колеге из Г17 Плус и осталих досовских странака. Тај тренд је трајао скоро све до скора. У Србији су се само гнездили искључиво руски прозападни кадрови, који су тиме водили и антируску државну политику…

Тако смо стигли до својеврсног парадокса: да српски народ више воли Путина од његових судржавника на привременом раду у Србији!? Да у свему овоме итекако има основа, доказ су и маркетиншка понашања руских привредника у Србији. Посебно гиганта какав је НИС. Највећи део маркетиншких средстава ове компаније усмерен је ка оним српским медијима који су изразито прозападно уређивачки орјентисани и власнички одређени…

Такво понашање „руских политичко-економским мисионара „ у Србији уноси додатну дозу неповерења и неверице у званичну руску политику према Србији! Због тога, како портал Ембарго незванично сазнаје, у току је акција чишћења прозападних кадрова из свих политичко-економских структура које су на привременом раду у Србији. Сумња се, да су управо такви кадрови, који су из чисто интересних разлога исувише окренути Западу, главни разлог због чега није направљено још јаче упориште званичне руске политике у српском народу.

Извор: Putin izgubio samo u Londonu i Beogradu!? – Embargo
Преузето са:  Путин изгубио само у Лондону и Београду!? | Видовдан Магазин



Александар Јовановић / Ћирилизовано

За портал "Ембарго" до вечерас нисам ни чуо. Овај чланак видех на "Видовдану", такође есенесовштини, али коју пратим, углавном по насловима. Међутим, опет се показало да нема тако лошег медија а да се из њега не може нешто сазнати - овога пута, да у Србији углавном службују руски "жутаћи".

Зашто је тако и по чему се огледа нисмо сазнали. Објашњења су немушта, али је ипак дат један пример (који је, можда, и повод чланку), да НИС паре за оглашавање слива у медије "који су изразито прозападно уређивачки орјентисани и власнички одређени".

Али закључак је оптимистички:

"Због тога, како портал Ембарго незванично сазнаје, у току је акција чишћења прозападних кадрова из свих политичко-економских структура које су на привременом раду у Србији. Сумња се, да су управо такви кадрови, који су из чисто интересних разлога исувише окренути Западу, главни разлог због чега није направљено још јаче упориште званичне руске политике у српском народу."

О каквој чистки прозападних кадрова се ради? Слању Чепурина на службу у Турској? Мало је то. Истина, однекуд се мора почети, есенесовски пиарчек је душу дао за прву метлу (погледати, на пример: Рус за понети), али нипошто није једини, ако је уопште и кривац за петоколонашење руске бирократије по Београду и Србији. И то се на неког угледало.

Кривци су кремаљски ђилкоши и њихова провинцијална жеља да их Запад прихвати као равноправне - на шта Пол Крејг Робертс вазда упозорава, али такве његове ставове пренесене на српском једино на "Ћирилизовано" можете прочитати. Уосталом, као и чланке типа Лицемери без граница или Јуриј Ушаков: "Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација".

Ако су уопште потребни. Јер довољно је видети...

Колинда дошла у Москву и по новац - Спутњик Србија - Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић на састанку са руским премијером Дмитријем Медведевом навела је да санкције нису утицале на обим руских инвестиција. Она је изразила наду да ће се руско-хрватски економски форум завршити закључивањем нових споразума и уговора између две државе...

па одмах схватити да Русима за "из дупета у главу" треба времена чак и више него нама и да им политичка каста брзо мисли тек пред изборе.

Другим речима, и да скратим да коментар не би био дужи од чланка, за то што је "Путин изгубио само у Лондону и Београду" највећи кривац је сам Путин.

Мада...Можда "није обавештен". Бивало је и тога. Али само у главама интелектуалних бабетина.


П.С.

Старом читаоцу "Ћирилизовано" не треба да напомињем да есенесовце смтарам издајницима Србије, и да исто гледам на каквог њиховог државног функционера, посланика или "уредника". Али, како се број читалаца овог блога у последње време прилично повећао (што ме збуњује, јер објављујем мање због болести), да кажем да ме то не спречава да поздравим кад медијски сектор намесничке власти штогод ваљано објави.

А "Видовдан" је данас објавио бисер: Како руски либерали виде Путина | Видовдан Магазин.

Обавезно прочитајте. Нарочито ако сте српски шовиниста (као потписник ових редова) па мислите да су и српски либерали "нај", макар то значило најглупљи на свету. Е, нису. Чик овде нађите  неког ко би написао оно о Оливеру Стоуну и Моргану Фримену.


6 коментара:

  1. Ма бре Руси у Београду ко да навијају за Брисел и Лондон. Награђују најгору жутију, анти-Србе и анти-птавославце. Аи онај блесави Спутњик - уз такве медије Запад не мора ништа да нам сервира. Ми смо већ навикли да од овдашњих Руса нема фајде.

    ОдговориИзбриши
  2. ....и од овдашњих Срба слаба вајда исто....ал шта је ту је...

    ОдговориИзбриши
  3. Поштовани господине Јовановићу,
    Данас сам прочитао један текст о кандидовању Путина или наследника на:
    http://www.km.ru/v-rossii/2017/10/24/vladimir-putin/813110-esli-putin-uidet-operatsiya-preemnik-veroyatna-logichna-vo
    Ако Вам се ово учини занимљиво могу Вам послати превод да ставите на блог.
    Поздрав
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Поштовани господине Јовановићу,
      Текст са преводом са пребацио на ви-трансфер, пошто не знам Вашу и-мејл адресу. Можете га преузети на:
      https://we.tl/X6FlNtFA3r
      Поздрав
      Драган Вукојевић

      Избриши
    2. Адреса е-поште блога је cirilizovano@yandex.com.
      Јавите се, да Вам кажем у ком формату да пошаљете превод, јер садашњи је неупотребљив.
      Али сам превод је добар - ако уважавамо правило да је за превод важније познавање сопственог него страног језика. Бојао сам се да сте и Ви један од Гуглетиних преводилаца који се наљуте кад им кажем да је коришћење тог алата опасно и, код незналица свог језика, одмах уочљиво.
      Превод бих поставио вечерас, сад морам да легнем...и даље сам болестан.
      Поздрав и хвала,
      Александар

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!