петак, 10. новембар 2017.

И треба: "Агрокор“ одбио да исплати "Сбербанци“ милијарду евра

Александар Јовановић / Ћирилизовано: "Другорусијанце" - по џепу. Можда нешто и науче. Ал' тешко. Јер ће цех и ове руско-усташке сарадње платити руска држава и обичан Рус порески обвезник, а не сбербанкстери и саучесници им из дипломатске и других руских "обавештених" служби.

© Sputnik/ Наталья Селиверстова

Хрватска компанија „Агрокор“ одбила је да призна дуг „Сбербанци“ све док руска банка подноси тужбе ван земље. Компанија је искључила „Сбербанку“ из Савета кредитора, након чега је та банка изгубила могућност да учествује у изради споразума о решавању кредитних захтева, јавља Ројтерс.

Компанија је донела одлуку на основу хрватског законодавства које не предвиђа дупли судски поступак.

Раније је „Сбербанка“, како би вратила дуг, тужила „Агрокор“ у неколико држава, укључујући Србију и Босну и Херцеговину.

Компанија „Агрокор“ се од пролећа ове године налази под државном управом. Представник привремене администрације компаније Анте Рамљак рекао је да ће „Агрокор“, ако „Сбербанка“ повуче тужбу у тим државама, можда ревидирати своју одлуку. По његовим речима, кроз три земље банка може добити максимум 115 милиона евра.

„Да је ’Сбербанка‘ учествовала у том процесу пријатељски, могла је добити исту суму, а можда и већу“, изјавио је Рамљак.

Данас је саопштено да је компанија одбила да призна дуг од 16,5 милијарди куна (2,18 милијарди евра), док је суд у Лондону одлучио да судски процес по предмету „Агрокор“ буде одржан у складу са хрватским законом.

Извор: „Агрокор“ одбио да исплати „Сбербанци“ милијарду евра - Спутњик Србија

2 коментара:

 1. Овако нешто се догађа само у крими'филмовима'.Банкстери одраше ујке а преко њих измузли приде и преко 2 милијарде еурића од Русије....опасна је то банда,зрела за апс'.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Велика Метла18. новембар 2017. 14:10

   Нико Русима није крив што испадају будале! Мора да нису били "инВормисани"!

   Избриши