четвртак, 02. новембар 2017.

"Дебкафајл" појашњава: Најновије израелско бомбардовање Сирије је порука Путину који је тада био у Техерану

Фотографија тенденциозно преузета из F-35s set to see operational action in IDF service next month - Israel News - Jerusalem Post

Сиријски и либански извори и данас износе детаље о непотврђеном израелском ваздушном нападу на сиријски град Хомс, на који су, тачније на "индустријску зону" 30 км јужно од Хомса, израелски борбени авиони испалили седам пројектила, и да је, наводно, 72. бригада ПВО сиријске војске узвратила са "неколико С-2 и С-75 противавионских ракета" (СА-2 и СА-75 су застарели системи за дејства по авионима на великим висинама - прим. "Дебкафајл").

Раније смо већ пренели да је више либанских извора објавило да је 1. новембра око 21:00 уочена неуобичајено велика активност израелског ваздухопловства у Сирији и да је можда нападнут град Ал Кусајр на планини Каламун у близини либанске границе.

Затим, око 22:30, либански и сиријски извори су почели да јављају да су израелски авиони надлетели Балбек у источном Либану и извршили ударе по сиријским војним циљевима у близини Хомса. Хезболахова телевизија "Мајадин" је додала да је мета израелских ваздушних напада био индустријски комплекс Хисија у Хомсу и да је сиријска војска испалили једну или више ракета у покушају да обори израелске авионе. Речено је да су се надалеко чуле силне експлозије, што указује да је нападнута локација била фабрика, складиште или конвој препун муниције или некаквог оружја.

Ниједан званични израелски, сиријски или либански извор није потврдио ниједан од ових навода.

Војни извори "Дебкафајла": Наводни израелски ваздушни напад на предпостављену војну мету у Сирији, ако буду потврђени, имају посебно значење, јер је у то време председник Владимир Путин у Техерану разговарао са иранским врховним вођом Али Хамнеијем. Сиријска ПВО команда је под руском командом, тако да би руски официри на лицу места морали да дају зелено светло за сиријску ракетну ватру и да обавештавају Путина о развоју догађаја.

Ово би био други пут у протекле две недеље да су на израелске ратне авионе испаљене руско-сиријске противавионске ракете. 16. октобра је сиријска СА-5 батерија источно од Дамаска такође испалила нешто ракета на израелске авионе изнад Либана. Израел је узвратио нападом на исту батерију и уништио је.

DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Повезано: Дебкафајл: Израел бомбардовао сиријско постројење са хемијским оружјем (АЖУРИРАНО)

Препорука преводиоца: Прочитајте и коментаре "Дебкиних" читалаца, нпр:

Israeli jets reportedly drop 7 missiles near Homs as Putin ends talks in Tehran - DEBKAfile - Dream on Shaul. More likely if Judah goes to battle, the rest of the nations will stay home and let them dry on the line. Sad to say all 12 tribes, wherever they are, still fall so far short of Yah’s expectations as to remove all affirmation from your optimism. A LOT of repentance is in order before Yah goes in cloud and fire before ANY army on earth now.

Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар