Пол Крејг Робертс: Живео израелски лоби!

Cartoon Movement - Trump and Israel
Мишел Чосудовски, уважени канадски професор који води Центар за истраживање глобализације и веб-сајт "Глобал рисерч", врело важних информација што их нећете наћи код западних преститутки, овим чланком нам поручује да ћемо, не усредсредимо ли се на мир а не рат, ускоро сви бити покојни: North Korea and the Dangers of Nuclear War: Towards the Implementation of a Peace Project | Global Research - Centre for Research on Globalization

Професор Чосудовски истиче нешто важно, нешто на шта ми је пре више година указао колега Збигњев Бжежински, а недавно и бивши секретар одбране Виљем Пери (погледати: Walking Into Armageddon - PaulCraigRoberts.org), скреће нам пажњу да "имамо на уму да управо грешке често усмеравају ток историје света". А амерички напад на Северну Кореју би била грешка која би могла довести до нуклеарног рата.

Чосудовски је несумњиво у праву.

Али до избијања нуклеарног рата би могла довести и даља сатанизација Русије, Кине и Ирана. Другим речима, са свих страна смо окружени претњама које је створио Вашингтон, а "измичу пажњи" западних влада и преститутки, о чему сам нешто рекао у чланку од 5. децембра, већ споменутом Walking Into Armageddon.

Професор Чосудовски је прикупио огромну количину података из којих је очигледно да постоји битна разлика између доба разуму склоних Џ. Ф. Кенедија и Хрушчова, и сулудог пострегановског доба поновног покретања непријатељстава зарад моћи и профита америчког војно-безбедносног комплекса и због идеологије неоконзервативаца засноване на тежњи за светском хегемонијом САД.

Нисам сигуран да народи Западног света могу ненасилним путем да спрече своје владе да нас гурну у нуклеарни рат, јер су западни политичари на платном списку војно-безбедносног комплекса и финансијских и корпоративних интересних група којима америчка хегемонија иде у корист. Америчка хегемонија доноси ћар, профите због којих су западни поглавари спремни да ризикују судбину свих нас.

Више пута сам истакао да Американци због своје лакомислености и патриотизма живе у свету у којем објашњења које им сервирају власт и преститутке служе да би се контролисало шта ће мислити и у шта веровати. На тај начин, власт и интересне групе које њом манипулишу своје науме држе неподложним проверама грађана. У САД, а вероватно и у читавом Западном свету, демократија једноставно не постоји. Џорџ Орвел је мислио да ће се то остварити до 1984. године, али потрајало је дуже, били су потребни и "напори" Клинтоновог, Џорџа В. Буша и Обаминог режима да би данас, 2017. године, Западним светом уистину завладао Велики брат.

Трамп је изабран као и Реган. Обраћао се народу, а не интересним групама. Као високи функционер у Регановој администрацији сагласан са Регановим циљевима окончавања стагфлације и хладног рата, имао сам непосредан увид у то колика је цена противљења моћним интересним групама свиклим на неупитну власт. Део власти смо им одузели, али је оне поново стекоше. И јаче су него икада. Трамп је, суштински гледано, немоћан, осим што му је допуштено да фрустрације може да искаже на "Твитеру".

По мом мишљењу, лекција очитана Трампу научиће све будуће председничке кандидате да не чачкају олигархију обраћајући се америчком народу.

То значи да је америчка демократија мртва. Понекад се питам да ли се може оживети без оружане револуције, која, наравно, може да се изметне у нежељено.

Да ли су Американци кадри за оружану револуцију? Ако нису, хоће ли незасита елита држати стварну власт све док се не сурвамо у нуклеарни рат?

Генерал Лемницер, председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД, рекао је председнику Џону Ф. Кенедију да САД могу да победе СССР у нуклеарном рату, његово је само да да "зелено светло". Лемницер је Кенедија упознао са планом "Нортвуд", по којем би америчка војска извела "лажну заставу" - напад на америчке грађане који би био приписан Кастру и послужио као изговор за амерички напад на Кубу. Председник Кенеди је на "Нортвуд" одговорио тако што је Лемницера уклонио с дужности.

Један број истраживача дошао је до закључка да је смењивање Лемницера уверило војно-безбедносни комплекс да је Кенеди попустљив према комунизму и да представља претњу америчкој националној безбедности.

Обамин режим је оживео руско страшило. Трамп је још у изборној кампањи открио да се не слаже с оживљавањем "руске претње", због чега је кажњен покретањем "Русијагејта". Треба ли председник да страхује од "успеха" специјалног тужиоца или, можда, атентата, ако се и даље буде опирао срљању у нуклеарни рат?

Трамп је окружен Тајном службом, која верује да је штићење Трампа исто што и штићење САД. Међутим, ако специјални тужилац, Конгрес, војно-безбедносни комплекс и преститутке убеде Тајну службу да је Трамп у "Русијагејту" стварно шуровао с Русима, могло би се десити да једном омане у заштити Трампа, исто као што је подбацила код Џона Ф. Кенедија.

Ништа вас боље неће разуверити да је Освалд убио председника Кенедија него снимак на коме се види како су агенти Тајне службе из његове пратње, они који су га заклањали и штитили од пушчане паљбе на отворени аутомобил - повучени, тако да се не нађу на путањи метака. На снимку се такође јасно види како је Kенедија метак погодио у десни део чела и разнео му потиљак. Види се и како његова супруга, Џеки, пуже на пртљажник да би дохватила и вратила део председникове главе. Што све потврђује да је Освалд пуцао отпозади, је ли? Нема ни једног јединог доказа који подупире такву тврдњу, што је закључак многих истраживача и истраживања вршених протеклих деценија.

Многи истраживач је такође дошао до закључка да је Вореновој комисији било јасно да је председника Кенедија убио војно-безбедносни комплекс, али да се америчком народу, још у страху од кубанске ракетне кризе, не сме рећи да је председника убила - власт, пошто би у та тешка времена хладног рата изгубио поверење у војску и безбедносне службе. Имам разумевања за одлуку Воренове комисије да прикрије шта се стварно десило.

Међутим, одговорни су морали бити присиљени да поднесу оставке, наводно зато што нису успели да заштите председника САД. Такође, под изговором спречавања сличних грешки убудуће, требало је угасити одсек за "црне операције" ЦИА-е, што је председник Кенеди и намеравао да учини. Џонсон и његова администрација нису успели да поправе ситуацију, тако да безбедносне службе и данас могу да раде против председника, као што показују напади на Трампа од стране директора ЦИА-е Џона Бренана и Еф-Би-Ајевих директора Комија и Милера.

Како га преститутке описују, Трамп је идиот. Али није. Идиот не постаје милијардер и муж најлепше жене на кугли земаљској. Идиот не може бити онај ко има толико самопоуздања да се усуђује да крене на интересне групе које контролишу обе главне политичке странке - и победи на председничким изборима.

Трамп је све само не глуп, па је већ схватио да није уистину председник САД. Сједињеним Америчким Државама владају војно-безбедносни комплекс, Федералне резерве у интересу великих банака и Вол стрита, екстрактивне индустрије - о чијој моћи говори и то да им је Трамп предао два национална парка у Јути да их пустоше зарад профита - и израелски лоби,који је натерао Вашингтон да ратује по Блиском истоку, ево већ 16 година. Амерички народ нема никаквог утицаја на одлучивање. Американци су беспомоћни исто колико су то били Јевреји и други у концентрационим логорима нациста, и као што су беспомоћни Палестинци у гету Газа. Амерички народ нико ништа не пита и не узима се у обзир кад Вашингтон треба да донесе неку одлуку.

Када ово схватите, биће вам јасно и зашто Трамп премешта америчку амбасаду у Израелу у Јерусалим. Израелски лоби је једна од најмоћнијих интересних група у Вашингтону. Трамп, нападнут са свих страна, мора да има израелски лоби и Мосад на својој страни.

Јер коме другом да се обрати? "Сељобери" што су га изабрали су нејач. Али израелски лоби није.

Само погледајте до чега је довела Трампова одлука да америчку амбасаду у Израелу премести у Јерусалим. Сада га хвале чак и неоконзервативци који су запели да га се отарасе јер је заговарао мир с Русијом и муслиманима а не америчку хегемонију. Хвали га чак и један Џон Подхорец, лидер (незваничног) покрета "Смрт Трампу", који је запао у еуфорију јер је Трамп, супротно УН и међународним споразумима и праву, Јерусалим прогласио израелским. "Нешенел ривју", некада конзервативни магазин с којим сам сарађивао као аутор и уредник, али сада вазал израелског лобија, Трампов чин назива "ударцем међународном антисемитизму".

Да сте и ви у вашингтонској врућој столици, и да сте изложени непрестаним насртајима преститутки, војно-безбедносног комплекса, и под истрагом специјалног тужиоца именованог на то место с искључивим циљем да вас оптужи и збаци с положаја - а да можете да се обратите моћној интересној групи пред којом сви дршћу - зар и ви не бисте затражили заштиту од израелског лобија и Мосада? Луд би био ко не би. Најпосле, Мосад се убацио у ЦИА још одавно, па Трамп сад може да на време сазна ако ЦИА планира да га убије.

Стога, драги читаоче, ако ме питаш зашто је Трамп отворио Израелу пут да потпуно запоседне Палестину, мој одговор је да се Трамп  можда нада да ће га моћни израелски лоби заштитити од Милера и војно-безбедносног комплекса, који су намерили да му доакају.

Можда тако и буде. Можда ће Трамп наћи уточиште код израелског лобија, а Мосад је, као што знамо, далеко способнији од ЦИА-е. Ако израелски лоби буде штитио Трампа, можда ће овај и преживети кад га војно-безбедносни комплекс стварно нападне, и успети да поврати поверење које је једном владало између две највеће нуклеарне силе. Је л' Израел нешто губи помажући опстанку живота на Земљи? Израел се већ окористио, насупрот свему до сада важећем за Палестину: резолуцијама УН, међународном праву и сагласју Америке и Европе. Израел је већ остварио исто оно што и Америчка империја с домородачким становништвом, а сада од Трампа доби и последњу награду - Јерусалим. И онда зашто израелски лоби не би штитио Трампа?

Американци могу да кењуцкају на израелски лоби колико год хоће (све док ускоро не постане незаконито), али чему? Чему, ако је израелски лоби једино што може спасити јединог политичара Западног света који хоће смањивање напетости и нормализацију односа с Русијом?

Ако је израелски лоби то што ће и нас и планету спасити од нуклеарног рата, дабогда био још моћнији. Жалосно је што напаћени Палестинци морају бити жртвено јагње, али запитајмо се да ли је Трампова или кривица војно-безбедносног комплекса, Националног демократског комитета и преститутки што се амерички председник Доналд Трамп нашао у безизлазној ситуацији.


Препоруке П. К. Робертса:
 
- JFK vs. the Military - The Atlantic

- Nuclear War Planner, Warns of Nuclear Winter & Global Starvation


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Стварно не видите да се спрема рат?

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Avoiding Nuclear War Is Our First Priority - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

2 коментара:

  1. Мала ционистичка дружба рачуна да у случају нуклеарног рата може да поживи 20-ак година у тунелима, с'тим да помоћу робота и војника-невољника одржавају ред на планети. Зато им се нуклеарни рат чини сасвим прихватљивим.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Нема ништа још од нуклеарног рата,свет се мора држати у страху..константно...Пол се у тексту пита дали је Доналд глуп и идиот па после одговара да неко ко је милијардер и има најлепшу жену на свету не може то бити....каква кратковидост.Можеш да будеш глуп и тупав,блентав....ма све али ако си у њиховом интересу од тебе ће направити генија,експерта за све,па сведоци смо тога на нашем терену,осврните се око себе,ко су ти директори,председници...итд...све сам олош и безумници.
      Биће крљања ковенционалним оружијем све више...разарања тек предстоје али свеопшта нуклеарна рокачина не још...

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!