Америчко слање војне опреме у Европу је чист блеф


У Пољску је стигла прва група војника америчке оклопне бригаде. Према агенцији РАР (RAR), тамо је распоређено 250 војника, у склопу операције "Атлантска одлучност" ( Atlantic Resolve), којом треба да се ојача источно крило НАТО-а. Распоређивање америчке оклопне бригаде требало би да буде завршено до краја јануара. У Пољску ће стићи укупно 3 500 америчких војника, више од 400 гусеничарских и око 900 возила са точковима, од чега 87 тенкова, 18 самоходних хаубица и 400 камиона.

Прво што се да уочити на фотографијама америчких тенкова и друге опреме искрцаних у немачкој луци Бремерхавен је да је све то обојено жуто, у пустињску камуфлажну боју. У Европи, таква боја ратне машинерије делује прилично чудно. Овде нема ничег сличног арапској пустињи.

Пол Крејг Робертс: Да ли је Трамп подлегао притиску?

Фотографија: Лукас Џексон / Ројтерс

"Трамп признаје учествовање Русије у хаковању америчких избора"


"Новоизабрани председник Доналд Трамп прихвата закључак америчке обавештајне заједнице да је Русија учествовала у информатичким нападима за време председничких избора у САД и да на то треба делотворно одговорити, изјавио је у недељу његов будући шеф администрације." - Trump acknowledges Russia role in U.S. election hacking: aide | Reuters

Ако ово није још једна лажна вест и ако је Ројтерс пренео истину, онда Трамп јесте подлегао притиску.