Пољски министар спољних послова не жели независну ЕУ, милија му хегемонија САД

После једноипочасовног сусрета са француским председничким кандидатом Марин Ле Пен, пољски министар спољних послова Витолд Вашчиковски je изразио забринутост због њених планова за реформу ЕУ. По Вашчиковском, избор Ле Пен може довести до распада Европске уније.

"Она се залаже за радикалну реформу ситуације у Европи и радикалну реформу ЕУ. Жели да се ЕУ потпуно реструктуира, тако да не буде под утицајем ни Русије, ни САД", рекао је Вашчиковски, додавши да би се примена таквог плана неповољно одразила на Пољску, јер подразумева претварање ЕУ у "слободну унију".

Би-Би-Си креће у борбу са лажним вестима (а РТС ће да следи?)

Из онога што у загради додах после оригиналног наслова комотно се може избацити знак питања. Зашто? Немојте пропустити да погледате видео, а нарочиту пажњу обратите на поруку Радета Вељановског - нека нам деца никад не опросте -  професора на Факултету политичких наука.

Би-Би-Си креће у борбу са лажним вестима


Пост истина и лажне вести чешће се помињу последњих месеци него било шта друго што има везе са медијима. Лавину су покренули друштвени медији где свако може да објави било шта што је идеално за ширење лажних вести. Би-Би-Си је одлучио да томе стане на пут у својим програмима по цену да касне са објављивањем вести.

Као лажне вести - новоизабрани амерички председник окарактерисао је Си-Ен-Ен, након што су објавили документе о наводном руском шпијунирању Трампа. Због лажних вести, Би-Би-Си је најавио формирање тима који ће се бавити провером истинитости информација са интернета и друштвених мрежа.

Фараж, Банон, Дугин и трампутизам


На моју велику жалост, јер Би-Би-Си не дозвољава свету ван Велике Британије онлајн приступ својим програмима, нисам могао да гледам епизоду серијала "Панорама" од понедељка, под насловом "Трамп, кандидат Кремља". Стога морадох да се задовољим чланком са Би-Би-Сијевог веб-сајта, чији је творац уједно и главни аутор-новинар те епизоде, Џон Свини. Насловљен "Ко су особе које терају Доналда Трампа и Владимира Путина да се ортаче?", чланак ме је уверио да нисам пропустио бог зна шта не гледајући телевизијско му издање, осим, можда, прилику да се носим са још једним примером јадне телевизије.

Свини каже да су Трамп и Путин "двојица људи који мисле на исти начин". Па додаје: