Владан Ивковић: Сорош послије Сороша

Извор: novinar.de

Одзвонило је и Џорџу Сорошу, чини се. Заиграла мечка и пред вратима Отвореног друштва, све је извјесније. Универзална свијест о дјелатностима овог човјека и круга људи око њега достиже кулминацију у виду све већег отпора, израженог чак у формализовању покрета под именом Зауставимо Сороша, и то баш у Бившој Југословенској Републици Македонији, земљи чије постојање зависи искључиво од воље Империје коју Сорошево дејство шири.

Рутинско престројавање

Не дајмо се преварити. Прича пуна Сороша, а без помена Националне задужбине за демократију (НЗД-NED) или Америчке службе за међународни развој (АСМР-USAID), између осталих, не само да је шупља, него је и тенденциозна и иза ње се крије шира стратегија.

Амерички председнички избори 2020. године: Зукерберг против Трампа

Напомена преводиоца: Не, није у питању поновно обрађивање исте теме, већ реченог у Не било вам тешко...упознајте будућег америчког императора. Овде аутор има личних разлога за ставове и залагања које износи сасвим отворено, али "Тајмс оф Израел"... израелски лист као да сеири над ционистичким win-win 2020. године (уосталом, Захарова: Трамп победу дугује Јеврејима (ВИДЕО), плус што користи прилику да још једном демонстрира оправданост потеза налик...Израел и Фејсбук крећу у заједничку борбу против "говора мржње и садржаја који подстичу тероризам". После читања чланка чији је превод доле, Упознајте Јевреје из Трампове администрације / Meet the Jews in the Trump administration | The Times of Israel, а можете бацити поглед и на Facebook CEO, Mark Zuckerberg, takes on Donald Trump on immigration and "the wall".

Марк Цуцкерберг, председник и извршни директор Фацебоока, током говора на самиту извршних директора током годишњег Форума о азијско-пацифичкој економској сарадњи у Лими, у Перуу, 19. новембар 2016. (Фотографија: Естебан Феликс / АП Фото)

Иако милијардер, оснивач и извршни директор Фејсбука покушава да спречи колање гласина да намерава да буде противкандидат председнику Трампу на изборима 2020. године, његове намере постају све очигледније. Ево неколико назнака: