Пол Крејг Робертс: За чије добро се костреши Трампов "бесни пас"?

Надам се да Трампова администрација није већ сагорела. Испаде да Трампов шеф војске, генерал Матис, заиста јесте "бесни пас", јер рече да је "Иран највећи појединачни државни спонзор тероризма на свету".

А да је Русија "број један претња за САД".

И још прети америчком интервенцијом у кинеским територијалним споровима.

Погрешио сам. Мислио сам да је генерал Матис разуман избор, јер је Трампа, по речима самог председника, уверио да "мучење не доноси резултат". Очигледно, Матис не може даље од овога, не може да добаци до разумевања геополитике. Трамп би морао да отпусти Матиса, који је испречио Пентагон на путу нормализације односа са Русијом.

Пајкићологија: Од Русије до Aмерике и натраг

Photo: BKTVNews ilustracija

Aмерика је коначно постала Русија, можда је куцнуо час да Русија постане нова Aмерика!


Од када су Aмериканци, преко Мексика и Швајцарске, организовали комунистичку, тзв. октобарску револуцију на тлу и поседу Царске Русије, са истока ка западу је кренула једна велика сеоба која се одвијала у етапама.

Најпре су кренуле пут Aмерике аристократске, беле руске фамилије, бежећи од комунистичке немани. Тај период сеобе која је имала и друга одредишта, Париз или Београд, нпр. одвијао се између два рата. Белим Русима су се придружили и многи самосвесни Јевреји. Велики број тих фамилија је стигао до Калифорније, многи су тамо успели, као продуценти, као режисери или глумци.