И срушише се Баткови снови о јефтиној азербејџанској и иранској нафти

Аутор карикатуре: В. Мочалов
Минск премало даје за азербејџанску нафту, и зато је Баку морао да одбије сарадњу - рекао је за belsat.eu директор Центра за нафтна истраживања Илхам Шабан.

По Шабану, Азербејџан је у 2016. за Белорусију имао само једну испоруку од 500 000 тона. Почетком ове године, испоруке су обустављене.

"Белоруски медији пишу да је њихова влада планирала да азербејџанску нафту купује за 30 долара по барелу, колико плаћа и руску нафту. Али Азербејџан нафту продаје по тржишним ценама", каже стручњак.

Шабан истиче да нафтни пројекти не могу бити социјални програм договорен између две владе, и каже:

Неоосманизам: Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу

Зашто сам испред изворног наслова додао "неоосманизам" (Неоосманизам — Википедија)? Зато што ова вест и говори о методама новог турчења - обавезно погледајте видео, па ће бити јасно да се то не чини само учењем језика...



У организацији амбасаде Турске у Србији и Турској развојној агенцији 34 полазника курса турског језика из града на Лиму од 15. до 19. фебруара посетило је ову земљу.

Израел опет ракетирао Дамаск, али...

Израелски Ф-15. Фотографија: Амир Коен / Ројтерс

Прво вест "Дебкафајла":

Одбрамбене снаге Израела напале складишта оружја западно од Дамаска - кажу арапски извори / IAF strikes weapons depots west of Damascus: Arab sources
Пар израелских авиона је у среду рано ујутру извео низ налета на Дамаск и последњем налету испалио ракете на два сиријска војна објекта - јављају арапски извори.