Трамповање Русије: Не мешајте нам се у рат са Ираном, признаћемо да су легитимни ваши интереси на Кавказу, у Украјини и на Балкану

Аутор: Ентони Фреда

Не прође ниједан дан а да Вашингтон не запрети Ирану. Очигледно, пошто нема довољно снаге да "казни" Русију, Европу и Израел, нова администрација је одлучила да крене на Иран, и од те земље направи страшило. Јасно се да уочити  да се напетости између САД и Ирана намерно стварају, и да су иницијатор и покретачка снага ове кризе Сједињене Америчке Државе, у чему се слажу сви аналитичари.

На пример, републикански сенатори су већ најавили да ће донети закон којим ће се увести нове санкције против Ирана, наводно због кршења неколико резолуција Савета безбедности УН тиме што Иран има балистичке ракете и ради на дестабилизацији Блиског истока - како је "образложио" сенатор Линдзи Грахам, члан Одбора за оружане снаге, на Конференцији о безбедности у Минхену. Шта више, сенатор је уверен да је крајње време да Конгрес испита на чему све Иран ради осим на нуклеарном програму, и да се уведу оштре мере за кораке Техерана који нису у складу са политиком Вашингтона. Приде, Запад мора да уведе санкције против свих појединаца који  Ирану помажу у развоју балистичких ракета, и оних који делују у секторима иранске економије који директно или индиректно подржавају ову област.