Владан Ивковић: Вјечна правила игре

Извор: WW2history.com

Српски сте родољуб, или сте обични “грађанин“ српских земаља, и све што од политике и државе желите је да вам обезбиједи то фамозно стање знано као “бољи живот“. Ни мање ни више.

Бољи живот, који је постао обезвријеђен послије година и година употребе као основна и често једина мантра сваке српске политичке опције, долази, наравно, као посљедица материјалне успјешности друштва у цјелини. Он се не мјери економским растом, него растом стандарда живљења, што не мора да узрокује једно друго, али друго не може без првог. (Друштво не може бити богато ако држава није, али Индија и Бразил су, рецимо, примјери богатих држава и екстремно сиромашних народа.)

Срби, још чежњиво навикнути на социјализам у којем узроке и посљедице“бољег живота“ у већини нису разумјели, углавном га мјере према томе шта им је држава обезбиједила од оног што они мисле да им је била дужна обезбиједити. То не чуди, јер је Србима сјећање на времена прије комунизма или избрисано или обезвријеђено. И док озбиљни играчи црпе искуство вијековима и миленијумима уназад, Срби се спрдају са искуством или су просто одлучили да га више немају.


Наравно, успјешно, тј. богато друштво се постаје постепено, и углавном преко туђих леђа. Како се постаје успјешно друштво о којем Срби маштају и мантрају треба научити од оних који су то постали, кад смо већ своје искуство исмијали и заборавили.

Међутим, у расправи о бољитку, Срби упорно и бандоглаво одбијају да уче од успјешних и поводе се логиком “правичних“ интереса. Та логика, нажалост, пошто је неискрено племенита, води до пропалих, опљачканих народа чији је светац Вукашин Клепачки – добар, али заклан човјек. Логика правичних интереса је основни елемент филозофије покланих. (А то већ имамо, не морамо се за то борити, и коме је то довољно, нема шта даље да чита.)

Логику неумољивости, којом успјешне нације владају собом и свијетом, Срби или само назиру, или је погрешно тумаче или потпуно одбијају да је уоче. Сви би на тај чаробни Запад јер је тамо добро, али на Западу је добро јер је потукао до ногу и ојадио кога је стигао, укључујући Србе, да би себе обогатио. Пази кад ти војске и економске убице “Запада“ убију сав економски капацитет и потенцијал, па ти онда са дипломом електротехничког факултета немаш гдје да радиш него код тих истих, без да су и динар уложили у тебе. Па, има ли генијалније пљачке?

Гилад Ацмон: "Алијел - Јевреји ће увек опстати", нехотично образовни видео на тему јеврејске трибалне ароганције

Gilad Atzmon

Видео Alliel - Am Yisrael Chai (feat. Moshe from The Living Wells) [Official Music Video] - YouTube пружа спектакуларан поглед на политику јеврејског идентитета. Аријел, арогантни полазник јешиве је представљен као објекат и пример вечитог злостављања Јевреја, али се не мучи питањем зашто га стално прогањају и киње - сви и свуда. Човечанство је, за јеврејско ђаче, сликовити далеки ентитет сједињен мржњом према Јеврејима, но Алијел не мари, зна: Am Yisrael chai (Јевреји ће увек опстати). Али, ако је тако, ако су Јевреји, по саморазумевању, омнипотентни суперхероји, зашто онда очекују да се свет према њима вечито односи као беспомоћној жртви?

Поводом "Aмеричке власти оптужиле двојицу руских шпијуна и двојицу хакера због напада на 'Јаху'"

Извор за карикатуру: The Hacker News

Aмеричко министарство правде потврдило је гласине да су подигнуте оптужнице против двојице руских шпијуна и двојице хакера због хаковања "Јахуа" и компромитовања 500 милиона корисничких налога.

Ово је први пут да су америчке власти оптужиле руске званичнике за сајбер напад.