Дебкафајл: Сукоб Израела и Русије због Хезболаховог запоседања Голана

Ирачки шиити, припадници проиранске милиције Покрет Ал Нуџба

Израелски дрон којим је убијен припадник сиријске милиције Јасер ал-Сајед код града Кунеитре у недељу 19. марта, на Голану, појачао је поруку израелске "стреле 2" којом је у петак пресретнута и оборена сиријска противавионска ракета СА-5.

Па је израелски амбасадор два пута позиван у Министарство спољних послова Руске федерације.

Оба израелска удара су била прецизна: Сајед је био на путу да се прикључи јединицама Хезболаха које уништавају села сиријских побуњеника на падинама планине Хермон, чистећи пут до Голана; а сиријска СА-5 је била пресретнута милисекунду пре поготка у израелски авион који је напао на Хезболахову пошиљку оружја - изван сиријске ваздухопловне базе Т-4 крај Палмире, у којој се налази и један руски контигент.

Дебкафајл: Руско министарство спољних послова опет позвало израелског амбасадора на разговор

Извор за фотографију: Israeli Military Now 3D Printing Drones With American-made Printers | 3DPrint.com

Израелски амбасадор у Русији Гари Корен позван је у Министарство иностраних послова у Москви у недељу, по други пут у 48 сати. У петак, заменик министра спољних Михаил Богданов је  затражио израелско појашњење ваздушних удара Изралских одбрамбених снага по објекту на северу Сирије крај Палмире, а у близини руских снага.

"Дебкафајл": Овај други позив убрзо после првог указује да се, због Сирије, све више погоршава криза у односима између Русије и Израела.