уторак, 28. март 2017.

Ендрју Корибко: Зашто се Кина "партнерише" са Израелом и Саудијском Арабијом (3)

Ендрју Корибко
Прва два дела можете прочитати овде и овде

Како мултиполарност и униполарност могу да иду руку под руку


А сада да објасним како један од најефикаснијих мотора мултиполарног света имплицитно оправдава своју све робуснију сарадњу са два постојана припадника униполарног табора.

Звучи парадоксално, и несхватљиво за оне који одбијају да признају постојање "незгодних чињеница" које сам горе изложио, али је заиста теоретски (кључна реч) могуће да лидери заговорници мултиполарног света сарађују са онима који су за униполарност  - на обострану корист (бар тако доживљену),  а што сам детаљно објаснио у серији чланака за "Катехон" под насловом The Meaning Of Multipolarity (Значење мултиполарности).


Унијаћење српског језика: "Hrvatski i srpski su JEDAN JEZIK: Stotine intelektualaca potpisalo deklaraciju, među njima Šerbedžija, Mirjana Karanović..." (АЖУРИРАНО)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: И, како би се тај језик звао, српско-хрватски или хрватско-српски? Не верујем да ће га тако крстити, вукло би на "југоносталгију", усташе се не би сложиле. Можда ЈЗБТ (Језик Заједничког балканског тржишта), у складу с методологијом Хашког трибунала и најновијим пројектом ЕУ и метастазом еуропатије... 

Заједничко балканско тржиште - сан или стварност? / The idea for a joint Balkan market, a dream or reality? | Independent Balkan News Agency | BalkanEU.com


Hrvatski i srpski su JEDAN JEZIK: Stotine intelektualaca potpisalo deklaraciju, među njima Šerbedžija, Mirjana Karanović...Deklaracija o zajedničkom jeziku, čiji je cilj da podigne svest i aktivno utiče na postojeće nacionalističke jezičke prakse u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji, biće objavljena 30. marta.

Mapa teritorije na kojoj se govori jednim jezikom (Foto: Promo)