Руско-усташка сарадња: Москва демантује "Вечерњак" да је наоружавала Хрватску 90-тих година

Фотографија: stjepanmesic.hr. Преузето из TAJNA MISIJA: Mesić četiri dana u Rusiji, put i troškove boravaka plaća mu Ruska vojska / DRUŠTVO / Novosti / Početna - Braniteljski portal

Руско министарство иностраних послова демантовало је данас тврдње хрватских медија о испорукама наоружања за Хрватску из Русије почетком 1990-их година.

Руско-усташка сарадња: "Дали смо С-300 пред Олују, где су ракете?"

Документ са потписом Гојка Шушка, тадашњег министра одбране, у којем се признаје дуговање 200 милиона долара за испоруку руског ракетног система С-300. Извор: RTS 

Амбасадор Руске Федерације у Хрватској Анвар Азимов ових дана је позвао у амбасаду на разговор Звонка Зубака, хрватског бизнисмена који се бави трговином оружја, како би га питао где су нестале ракете из система С-300 који је Русија у првој половини 90-их година прошлог века испоручила Хрватској, тврди "Вечерњи лист", не наводећи изворе.

Загребачки дневник, наиме, пише да је Зубак у време рата у Хрватској био у групи људи која је путем њихове фирме "Винсли фајнанс лимитид" била главни снабдевач Хрватске оружјем.

Вечерњи тврди да је Азимов позвао Зубак да би му сачинио попис целокупног оружја које је преко Русије од 1992. па све до 1997. године стизало Хрватској.

Како преноси "Вечерњи", руски амбасадор је у разговору са Зубаком казао да је Русија разочарана геополитичком опредељеношћу и понашањем Хрватске и "да би Хрвати требало да се сете ко их је у време међународног ембарга наоружавао и спашавао".

Препоруке за 14. април 2017.

1. Да ли хрватски алтернативни медији преносе продукцију српских алтернативних медија? Боже сачувај. Хрватски антиглобализам се не гади антисрпства. Стога, а и зато што ми је мучно ватиканизовани пребацивати на "нормалан" српски језик и писмо - да се бавим још и деконтаминацијом - не преносим ништа од хрватских антиглобалистичких текстова.

Али понешто читам. Један од веб-сајтова које пратим је и Matrix World Љубице Шаран.

Зашто? Ево примера:


Google ‘fact-checker’ forsira američku propagandu i laži medijskog oligopola! – Matrix World - Samo pet kompanija posjeduje 90% medija u svijetu...Smatramo da se niti jednom jedinom mediju ne treba vjerovati, jer iza svih komercijalnih izvora vijesti stoji želja za zaradom i kontrolom onako kako je oblikuju psihopati na vlasti i njihovi lakeji u upravama medijskog oligopola koji kontrolira nevjerojatnih 90% medijskog prostora. Medijski oligopol čine pet međunarodnih medijskih kompanija koje oblikuju gotovo sve što vidimo, čujemo i pročitamo u našim novinama, magazinima i tjednicima. Spomenute kompanije i organizacije koje Google koristi za provjeru vijesti su pod direktnom ili indirektnom kontrolom “velike petorke” točnije medijskog oligopola. Google provjerava i verificira informacije prema željama i htijenjima šačice najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na planeti...