Сајбер-напад: Још већи хаос кад се људи врате на посао

Аутор: Предраг Србљанин (Извор: Cartoon Movement - Cyber Apocalypse)

ЛОНДОН – Напад без преседана софтвером који блокира компјутер и не дозвољава његово коришћење док се хакерима не исплати откуп (ренсомвер), могао би у понедељак да изазове још већи хаос када се људи врате на посао и укључе компјутере на почетку радне недеље, преноси АП.

Агенција наводи да су званичници и стручњаци поручили организацијама и компанијама да одмах апдејтују своје оперативне системе како би осигурали да не буду рањиви на другу, моћнију верзију овог ренсомвера, који је у петак захватио 150 држава света.

Препоруке за 14. мај

1. Руски "Спутњик" на српском језику у заштити доброг гласа Државе Израел

Саудијска Арабија купује оружје за 300 милијарди долара - Такође, САД намеравају да наставе да пружају подршку Израелу.

Јуче рано ујутру, у 03:18, објавио сам превод прве верзије "Ројтерсовог" чланка U.S. nears $100 billion arms deal for Saudi Arabia: White House official. "Ројтерс" је касније унео неке допуне - битне, вреди их прочитати - али део који је на "Ћирилизовано" објављен верно оригиналу, а који је "Спутњик" фалсификовао, остао је исти:

"...The official, who spoke to Reuters on condition of anonymity, said the arms package could end up surpassing more than $300 billion over a decade to help Saudi Arabia boost its defensive capabilities while still maintaining U.S. ally Israel's qualitative military edge over its neighbors..."