Усташко-руско-укроусташки односи: Путинов украјински пријатељ у ријечкој луци

Чланак ријечког "Новог листа" остављам на латиници, а читаоцу предлажем да о украјинском олигарху и Путиновом пријатељу Виктору Медведчуку сам мало претражи интернет.

snimio Vedran Karuza



Putinov prijatelj u riječkoj luci: Jedna od najljepših jahti na svijetu zadržala se u Rijeci



Jahta je duga 93 metra, široka 14,3 metara, predviđena je za smještaj 14 gostiju u sedam luksuznih kabina, opslužuju je 22 člana posade, a zapovjednik broda je iz Hrvatske. »Royal Romance« razvija maksimalnu brzinu od 15 čvorova, ima gaz od 3,85 metara, a od luksuznih sadržaja ističu se palube od tikovine, teretana, liftovi koji povezuju ukupno pet paluba i 12-metarski bazen s vodopadom na gornjoj palubi.

RIJEKA - Luksuzna jahta »Royal Romance«, vrijedna oko 180 milijuna dolara,  ponovo se vratila u riječku luku te pristala uz Putnički terminal neposredno prije slavlja titule prvaka nogometaša Rijeke u noći sa subote na nedjelju. Kako ističe Andrija Šimić iz pomorske Agencije Simmor Marine, brod je stigao iz Crne Gore na kraći boravak u Rijeci, jer će vjerojatno uskoro ponovo isploviti prema nekoj novoj destinaciji.

Дебкафајл: Терористички напад и немири Палестинаца у Јерусалиму за време Трамповог обиласка светиња


Један Палестинац је у понедељак напао контролно место Израелских одбрамбених снага у Ебу Дису, арапском предграђу Јерусалима. Нападач је убијен пре него што је стигао да некога повреди.

У палестинским четвртима Јерусалима су избили нереди док је председник Доналд Трамп са првом дамом био у обиласку Храма Васкрсења Христовог у Старом граду. Пар су свечано дочекали свештеници Православне, Католичке и Јерменске апостолске цркве.

Немар државе: Србија дигла руке од Диса

Да је среће и поштовања, а очигледно је да их нема у довољној мери, обележавање стогодишњице смрти Владислава Петковића Диса (1880-1917), по многима једног од највећих српских песника и великог родољуба, било би одржано у Заблаћу, селу удаљеном од Чачка десетак километара, у Дисовој родној кући која је данас, најблаже речено, у јадном стању и само је питање дана кад ће се урушити! Зидове и кров куће одавно су појели време и небрига оних који би требало да брину о српском културном наслеђу, па ће се због тога програм који величају песништво Владислава Петковића Диса поново одржати далеко од песникове родне куће.


Мештани Заблаћа јединствени су у ставу да би најважнији део програма обележавања стогодишњице Дисове смрти требало да буде одржан у његовој родној кући.

У, јеее! Спутњик: Назив руског града Барнаул променити у Путиноград

Руски "Глас Америке", познатији као "Спутњик", у нове радне победе у новој недељи кренуо је са...

...фотографијом Барнаула из "Википедије", пошто "Спутњик" слике таквих забити не држи у архиви, и...


Назив руског града Барнаул променити у Путинград


Кандидаткиња за место посланика на локалним изборима у руском граду Барнаул Марина Чаузова предложила је да се име тог града промени у Путинград.