Пол Крејг Робертс: Пред 50-годишњицу израелског покоља америчких морнара

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Када Вашингтон покреће своје освајачке ратове на Блиском истоку, то чини уз слоган "Подржите војску", не би ли ућуткао критичаре ратних злочина које ће починити.

Али како сам Вашингтон "подржава војску"? Вашингтон војску подржава тако што у дослуху са Израелом заташкава злочиначки израелски напад на УСС "Либерти".

Протојереј Андреј Ткачов: Архијереј и режисер

Име је и даље звучно док се власник имена једва чује. Тако доктор може бити позван на консултације у спаваћу собу монарха и он ће у њу ући на врховима прстију, али уместо страшног владара може угледати ушиљено лице уплашено од предсмртне болести како само мало извирује испод покривача.


Исто тако је свештеник позван да обиђе режисера којег је тешка болест оборила у постељу. Позван је да причести болесника, премда је овај једва могао да прогута и мало воде од бола. На зидовима је било окачено мноштво фотографија из времена кад је садашњи болесник заповедао војсци оператера, сценариста, шминкера и уметника; кад је цедио из њих потребне сокове, а од сокова правио интелектуални коктел – призор забележен на траци. Тамо, на фотографијама, био је енергичан, сигуран у себе и усмерен ка циљу. Тамо је изазивао поштовање и скривену завист. А овде, испод покривача, био је ситан, сувоњав и измучен. Овде је у човеку изазивао само сажаљење и порив да се сети неког реда из књиге Проповедника.