Џон Рапапорт: Европска унија - наставак Другог светског рата другим средствима

Илустрација преузета из The Nazi Roots Of The ‘Brussels EU’ | rga

Ово схватите као обавештајни брифинг. Изложићу огољени приказ онога што се дешава нама пред носом, а не видимо.

Некада давно, у нацистичкој Немачкој бејаше индустријски комбинат под називом "ИГ Фарбен", највећи хемијско-фармацеутски октопод на свету. "ИГ Фарбен" је многе компаније поседовао, али их је било доста, од Енглеске преко Средње Америке све до Јапана, са којима је пословао на основу повољних уговора.

Препоруке за 9. и 10. јун 2017.

1. Тереза Меј: Стабилна стабилност стабилно стабилизована / Stable Stability Stably Stabilised - Craig Murray

Тереза Меј опет трућа глупости - "стабилност" помену седам пута за непуна три минута.



Пратите ли блог Крејга Мареја, бившег британског дипломате а сада естаблишментског отпадника и звиждача? Уме да уједе, и то не само овако успут као сироту Терезу:

Како то да у "Панамским документима" нема америчких корпорација и политичара? - У самим "Панамским документима" се каже да су "велике банке главни иницијатори стварања компанија којима је тешко ући у траг, на Британским Девичанским острвима, у Панами и другим офшор уточиштима и да фајл-листа садржи скоро 15,600 компанија "на папиру" које су банке основале за клијенте који би да скрију своје финансијско пословање, међу којима су хиљаде гиганата попут компанија УБС и ХСБЦ", али у њима нема ни једне једине америчке мега-фирме, нит се на тој дугој листи налази неки амерички политичар.

За више информација о резултатима британских извора препоручио бих да пратите изворе најожалошћенијих - ипак неуспехом - стабилизујуће Меј, која би да остатке британске империје стабилизује организовањем тобожњих терористичких напада  да би оправдала нове ланце становништву Орвелијанске Британије (мада има и других мишљења...UK Terrorism Could Be Linked To Corbyn’s Pledge To Halt Saudi Arms Sales | Counter Information):

- Pirova pobeda Tereze Mej, bez većine u britanskom parlamentu

- IZBORI U BRITANIJI Konzervativcima manje glasova, poljuljano i premijersko mesto Terezi Mej

Успут буди речено, ако вас је стид због Ona je bogata, gay i Hrvatica: Vučić je želi za premijerku | Express.hr, имајте у виду да је и то због стабилности. Истина не Србије и српског друштва, него због Вучића, коме одговара "премијер" без друге подршке, осим оне коју ће му, уз помоћ "сусједа" и заједничких господара, сам давати.


2. Претходна два дана сам нешто радио на маркетингу блога. О том - потом. Али нек сада послужи као оправдање  зашто нисам превео:

One missile takes out ISIS command on Golan edge - A single mystery missile, which could have been fired from the ground or the air early Wednesday morning, June 7, wiped out the entire top Islamic State command on the Syrian Golan,..The US commanders are also under pressure on another score: the Iranians and Syrians have sent secret messages to Moscow complaining bitterly about the US air strike. They both made it clear that they command sufficient air and artillery fire power to overwhelm and wipe the ground with the American force in Syria.  Both Damascus and Tehran appear to be spoiling for a major showdown between their armies, using Hizballah and other Shiite proxies, and the US-led contingent.  

Испод мапе сам, уз линк на извор, навео само почетак и крај чланка, да бих назначио да шпијунчад што уређује "Дебкафајл" мисли - али то не каже изричито јер нема доказа - да "мистериозна ракета" што је почистила команданте главосеча из непосредног израелског комшилука припада - Русима.

Ако пратите "Ћирилизовано" дуже времена неће вас изненадити што ову вест нисте могли да нађете на руским и српским медијима. Довољно је примера да Руси у рукавицама поступају са ционистима, и да не желе, чак и кад се усуде да им се супротставе, да оглашавају нешто што би понизило Бибија и друге терористичке мајке. А кад вести нема код Руса...


3. Ред је да се у овој рубрици нађе и каква нормална вест:

Политика Online - Сибирски хаски древни човеков пријатељ


4. Чаша жучи иште чашу меда...

Oh What Joy, A Summer Hitler Youth Camp Has Opened Once Again, Ukraine Junta And Nazi Criminals "AZOV" Open SS Camp For Kids ! (VIDEO) - Novorossia Today - So Boys And Girls, Summer Is Here ! Time For Picnics, Family Fun At The Beach, Amusement Park, Circus, Going To The Movies And Enjoying Summer Fun With Family And Friends ! Wait ! What ! Again ! Nazi Ukrainian nationalists solemnly opened up a SS Hitler Youth Camp For children “Azovets” ! Yes,, Sad to say, but these little rascals of the Ukraine Junta, Brainwashed and the love of everything Nazi, The Nazi Ideology ! Well,, The Camp Directors And the SS Staff Of course are members of Nazi Battalion ” AZOV” a murderous group of thugs who are responsible for the death of many innocent civilians of Donbass ! Some have also been convicted of rape, and other heinous crimes ! Yes, the little Hitler’s are in great hands ! A Summer Treat That Would Make Adolf Proud ! (Sponsored By The Fine Folks Of NATO) ~ ZN




Vladimir Putin just spoke at the most important geo-political event of the year - Russian President Vladimir Putin is in Astana along with the leaders of China, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan and Uzbekistan in a ceremony and conference welcoming India and Pakistan to the Shanghai Cooperation Organisation (SCO).




5."Цензоловка" је један од измећарских медија окупатора. Али опет се нешто и одатле сазна...

Savršena prevara: Slučaj besplatnog oglašavanja SNS-a policija ne može da reši | Cenzolovka - Niko neće odgovarati za to što je Televizija Hepi gotovo mesec dana besplatno promovisala Srpsku naprednu stranku tokom predizborne kampanje 2016, pošto ni tužilaštvo ni policija nisu mogli da utvrde ko je oglašavanje naručio. I dalje nejasno kako je moguće da neko nelegalno, bez ugovora, objavljuje reklame SNS-a na nacionalnoj televiziji, a da vladajuća stranka za to ne zna...

Неће Пецони, или чија је већ "Хепи", због овог пропасти, ал' нек га бар мало заболи колаборација с намесничким властима.


6. Др Џозеф П. Фарел је "теоретичар завере" далеко сложенијих и чињенично поткованијих  конструкција, да их тако назовемо, од оних што их износи Дејвид Ајк, али је исто тако под ознаком "За избегавање!", не само код преститутки, него и амбициознијих "аутора" са такозваних алтернативних медија. Зашто? Прво један пример, Фарелов најновији чланак:


- IS THERE A QUIET WAR GOING ON BETWEEN THE USA AND GERMANY? PART ONE


- IS THERE A QUIET WAR GOING ON BETWEEN THE USA AND GERMANY? PART TWO

Видите ли колико се мора знати само да би се проверили извори за Фарелове тврдње? А он је у том погледу неумољив - за све наводи извор (није ни чудо, докторирао је патристику на Оксфорду). А још кад дође до светогрђа да је ЦЕРН у основи нацистички продукт, на пример, шта с тим да ради новинарче које би да не угрози каријеру? Је л' треба да га критикују што се позива на неког ко тврди, исто као Ајк, да је људска цивилизација производ ванземаљаца?

Можда и вама то делује неозбиљно, можда и јесте. Али остало што можете наћи код др Фарела је, ван сваке сумње, висококалорична храна за радознали ум. И зато, мало рекламе...

Books


7. Не пропустите...

Russia’s food shipments to Qatar are a soft power masterstroke - Russia is brilliantly branding itself as a Muslim-friendly country by sending food relief to Qatar during Ramadan, and it’s also setting the stage for Al Jazeera to become more neutral in its coverage of Moscow’s Mideast policies too...

Али и "Дјуран", када је у питању Корибко, мора да се огради:

DISCLAIMER: The author writes for this publication in a private capacity which is unrepresentative of anyone or any organization except for his own personal views. Nothing written by the author should ever be conflated with the editorial views or official positions of any other media outlet or institution.

Што је грешка. Велика. Јер ако истичете да један аутор пише као приватно лице, истакли сте и да други пишу по задатку и одобрењу (комесара-уредника). А "Дјуран" је наводно приватни подухват РТ-овог аутора Питера Лавела.

Такође, чему истицати да у једној демократској земљи, каквом (жели да) се сматра Русија, аутор пише слободно и по својој памети, а да уредништво не мора бити истог мишљења? То су ствари које се подразумевају. Потурати ијх под нос читаоцу више је него сумњиво.


8. А и ово је да се не пропусти, ако се бавите медијима:

Ко господари Фејсбуком? - ЕЛЕМЕНТАРИЈУМ - Овомесечну трибину Центра за промоцију науке Сектор за продукцију организује две недеље након што се, почев од BBC-а, светским медијима проширила вест о малом тиму из Новог Сада и Београда, окупљеном око пројекта Share Lab, који је анализом података успео да открије неке од тајни највеће друштвене мреже на свету. Зато на трибини учествује др Јан Красни са Филолошког факултета у Београду, који је један од сарадника у Share Lab-у и коаутор низа чланака о Фејсбуку и другим феноменима дигиталне ере Поред њега, гост ЦПН трибине је и др Марија Митровић Данкулов из Лабораторије за примену рачунара у науци Института за физику у Београду, која се бави моделирањем интернет комуникације и понашања уз помоћ алата из савремене физике, и која је објавила радове у престижним светским часописима Nature и Nature Communications. Друге, нешто практичније аспекте друштвених мрежа осветлиће Иван Речевић, консултат у области ИТ предузетништва. Модератор је Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи...

Такође, овакви догађаји (и изазови) су леп пример предности живота у Београду - шта год о томе мислили провинцијални интелектуалци (да, знам, "провинцијални интелектуалац" je contradictio in adiecto). Јер живу реч никада и никоји други медиј неће заменити. Обогатити и појачати - да, али не и заменити.



9. Кад већ споменух др Фарела (под 6.), ред је да наведем и једног "питкијег" аутора, Џона Рапапорта. Надао сам се да ће неко превести Exposed: the Nazi roots of the European Union « Jon Rappoport's Blog,
али није, иако је чланак итекако актуелан и за нас Србе. С друге стране, разумем: Рапапорта је тешко превести а да задржите нешто и од његовог стила - ритмичности самих реченица и следа. Ја сам се усудио пар пута:

- Хусеин Барак Обама: "Нисам ја блесав"

- Да ли је "израелска" нафта на сиријској Голанској висоравни прави узрок рата у Сирији?

...али шта мислим колико сам успео говори вам то што сам превео само два од више стотина прочитаних чланака једног од омиљених ми аутора (без знака навода, Рапапорт је изворни стваралац).

Што ме неће спречити да покушам опет :)

Прво на уши, да мало одспавам и апдејтујем главуџу, а онда... До вечерас...


10. Ипак морам још нешто, да вам предложим...Without Glass-Steagall America Will Fail - PaulCraigRoberts.org 

Деда је најбољи кад је на свом терену, економији. А пошто се без разумевања америчке економије не могу разумети ни америчка унутрашња и спољна политика...

Лично, уз Робертса, мени у томе највише помаже X22 Report, што углавном пратим преко X22Report - YouTube и X22Report Spotlight - YouTube

Таман за пред спавање:




11. Командант руских снага у Сирији оптужио коалицију САД за договор са ИД | Руска реч - Коалиција САД и „Унија демократских снага”, који воде офанзиву на Раку, договарају се са вођама „Исламске државе” и они без отпора напуштају заузета насеља, изјавио је командант руске војне групе на територији Сирије генерал-пуковник Сергеј Суровикин...

Руси "касно пале". Читалац "Дебкафајла" и "Ћирилизовано" је за ово сазнао још 29.маја:

Дебкафајл: САД индиректно преговарају са Исламском државом - Амерички секретар за одбрану Џејмс Матис је у вестима Си-Би-Еса у недељу увече, 28. маја, рекао да је борба против Исламске државе "убрзана" и да се прешло на "тактику уништења". Али ова изјава се баш и не слаже са текућим индиректним и тајним преговорима САД и Исламске државе, о изласку команданата и највећег дела оперативних снага ИД из Раке, њене некадашње сиријске "престонице", и премештању у Ал Мајадин и Абу Камал на југоистоку Сирије...


12. "Спутњик" данас:

О чему Русија и САД тајно преговарају у Јордану - Представници Русије и САД су одржали најмање два тајна разговора о зонама деескалације у Сирији, пише „Волстрит џурнал“, позивајући се на сопствене изворе упознате са ситуацијом...

"Дебкафајл" и "Ћирилизовано" пре осам дана:

Дебкафајл, ексклузивно: Амерички и руски официри водили тајне преговоре у Аману - Наши војни извори су нам открили да су официри америчке Централне команде (CENTCOM) и руске војне старешине стациониране у Сирији прошле недеље у Аману имали тајни састанак на коме су разматрали успостављање зоне или зона безбедности дуж јужних сиријских граница са Израелом, Јорданом и Ираком. Састанку су присуствовали и јордански официри. Никакав договор није постигнут, нити је уговорен следећи састанак...

Дакле, за два дана, два примера траљавог рада "Спутњика" (погледајте под 11.)

Форма блога допушта личнији приступ свакој теми, па да искористим: не да се не поносим што сам предухитрио - и то данима - филијалу руске пропагандне службе (по функцији пропагандне, без обзира како се представљала), него ме је и стид. Стид? А шта друго, ако су све критике Русији и руском изречене на овим страницама само резултат жеље да једина држава и службе те државе у које се поштен српски националиста још може да узда буду ефикасније, боље.

Стога, ево пар предлога:

1. Претплатите се на "Дебкафајл", да бисте имали приступ и анализама и вестима још "ексклузивнијим" него што је ова горе, бесплатна. Израел преко "Дебкафајла" пласира информације у складу са својим плановима, али ваљда и у "Спутњику" има неког ко уме да разлучи информацију од дфезинформације и да податке (садржане у сваком ваљаном пропагандном раду) искористи за потребе државе која га плаћа.

2. Ако вам је прво из неког разлога немогуће - крадите од "Ћирилизовано". Кад може "Фонд стратешке културе", што не бисте и ви. Жалити се и тужакати вас читаоцима нећу - као што чиним и чинићу са другим лопурдама - под условом да украдете ОДМАХ, поштујући бар једну од светих заповести новинарства, правовременост.

Од кога и за кога - доста.


13. Везано (и) уз претходну тему:

 Al-Assad and Israel? | Conflicts by Ari Rusila - ...In my opinion the majority of the people of Syria are calling out for peace and reconciliation and a political solution to the crisis. The probable short term result will be dissolution of Syria – some kind of new balkanization or Somalization as it already happened in Iraq. The country might fragment, as Kurds and Alawites form their own mini-states. The positive outcome might be that second piece– after North Iraq – of Kurdistan will be established while it remains to see when regions from Iran and Turkey will join to this long-felt need. From my point of view with this kind of outcome the al-Assad Presidency is not a core question.

Ово је закључак аутора - ни најмање безазленог, што ћете и сами закључити ако баците поглед на то ко је, а што, поштено, износи јасно уочљиво, на насловној страници блога.

Поштена је и Русилина методологија - наводи различите погледе. И управо то треба искористити, јер вас упућује на размишљања из којих се могу изродити планови, из планова...

И немојте да вас мрзи. Још једном: погледајте ко је аутор, каква су му интересовања и предзнања. И колико је писао о Србији. Ништа од тога нико не преноси на српском језику. А требало би. Спутњиковци смо нажалост и ми, ко мање, ко више.


14. Ако се задовољавате вестима типа "Министар спољних послова Русије оштро је осудио...", онда ова најава није за вас:

US Ambassador to the UN Nikki Haley meets with Defense Minister Avigdor Liberman in Jerusalem on Friday, June 9, 2017 (Dana Shraga/Ministry of Defense)

Liberman: Top Hamas operative is now in Lebanon, plotting attacks | The Times of Israel - Defense Minister Avigdor Liberman warned Friday that a senior official in the Palestinian Hamas terror group, Saleh al-Arouri, recently expelled from Qatar, has resettled in Lebanon, where he has been planning, along with two other activists, terror attacks against Israel...



14. Editorial: Helga Zepp-LaRouche: The World Looks Much Different from China - June 1—Schiller Institute founder and President Helga Zepp-LaRouche has just completed a major trip to China, which began with her participation in the May 14-15 Belt and Road Forum for International Cooperation in Beijing. She gave the following briefing today to her American associates, which is also posted on the LaRouche PAC website...

Занимљиво штиво, а још више с обзиром на извор. Госпођа Хелга је супруга Линдона Ларуша, а тај је... Тај је мутан ко мутно Дунаво. Мени личи на Степску свраку, односно Степска сврака на њега, и по учињеном и по амбицијама.

"Добронамерна" шпијунчад коњокрадица. Али да умеју да буду уверљиви - умеју.

15. 
Strategic Implications Of Syrian Government Forces Success At Border With Iraq - On June 9, the Syrian Arab Army (SAA) and its allied militia groups reached the border with Iraq in the area north of the US-led coalition garrison at the village of At Tanf. This advance dramatically changed the strategic situation in southeastern Syria and de-facto allowed the Syrian-Iranian-Russian alliance to win the race for the border with Iraq...



Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux