уторак, 27. јун 2017.

Дебкафајл: Могући превентивни напад САД на Сирију преиспитаће и озбиљност руског упозорења после обарања сиријског авиона

Cartoon Movement - Champion of the Masses

Почев од јуче, 26. јуна, све више је назнака и у Вашингтону и на самом Блиском истоку да се Трампова администрација спрема за озбиљну војну операцију против сиријске војске и снага свезника Башара Асада, какве су проиранске шиитске милиције и Хезболах. Неки амерички војни извори кажу да у наредним часовима може доћи до америчког превентивног удара, којим би се спречило да Асадова војска још једном употреби хемијско оружје против сопственог народа.

Бела кућа упутила позив на инсценирање новог лажног напада хемијским оружјем у Сирији

© AFP 2017/ JM LOPEZ; Фотографија преузета из Бела кућа: Асад припрема нови хемијски напад - „платиће за то“

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Руси не да ћуте на израелсксе нападе на Арапску војску Сирије и савезничких јој снага него их још и оправдавају, па зашто САД не би припомогле свом ционистичком власнику.

За шта је потребно оправдање, изговор.

Стога је Трампова Бела кућа, слично Обами и његовој "црвеној линији", издала "упозорење" - а практично налог за још једну операцију "лажне заставе" - лажни напад хемијским оружјем.

Приметићете и да се инсистира на потресности будуће представе:

"SAD su indentifikovale moguće pripreme sirijskog režima za novi napad hemijskim oružjem koji bi mogao da izazove masakr civila i nedužne dece", naveo je sinoć portparol Bele kuće Šon Spajser u saopštenju."

Преносимо (ћирилизовану) вест Бете, али и друге преститутке су спремно - и без коментара - кренуле у припрему свог читалачког тела за нову америчку "хуманитарну интервенцију": Б92, "Спутњик"...
Бела кућа: Могуће припреме за нови хемијски напад у Сирији 


Бела кућа саопштила је да су СAД индентификовале "могуће" припреме сиријских власти за нови напад хемијским оружјем и додале да ће власти председника Башара ел Aсада "скупо платити" ако се напад догоди.

"СAД су индентификовале могуће припреме сиријског режима за нови напад хемијским оружјем који би могао да изазове масакр цивила и недужне деце", навео је синоћ портпарол Беле куће Шон Спајсер у саопштењу.

Према његовим речима, те ативности су сличне припремама уочи напада хемијским оружјем 4. априла. У том нападу, који је изазвао војни одговор СAД, убијено је 87 цивила, међу којима неколико десетина деце.

Запад је за напад окривио Aсадову владу, док је сиријски председник рекао да је погођено складиште побуњеника за хемијским отровним супстанцама.

Aнализе су тада указале да су жртве биле изложене сарину, јаком неуротоксичном гасу.


НАКНАДНО: Понекад и уредништву српског издања "Спутњика" дође у главу, па је, сатима после прве вести, објавило и  Против Асада се спрема провокација без преседана, а онда...


Извор: Bela kuća: Moguće pripreme za novi hemijski napad u Siriji | Novinska agencija Beta