Пол Крејг Робертс: Путиново мишљење о Трампу после сусрета на Г-20 ће одредити нашу будућност


Cartoon Movement - for during Trump's meeting with Putin

Сусрет Путина и Трампа збиће се на фону аспирација Израела и неоконзервативаца, истих тежњи које одређују америчку спољну политику.

О чему се ради код Сирије? Зашто Вашингтон толико жели да сруши њеног легитимног председника? Чиме се да објаснити изненадна појава "муслиманске претње" у 21. веку? Да ли је преокупација Вашингтона "муслиманском претњом" уопште у складу с ратовима Вашингтона против Садама Хусеина, Гадафија и Асада, владара који су успели да потисну џихадизам? Шта објашњава изненадну појаву "руске претње", која се, без утемељења у чињеницама, изметнула у опасну русофобију?

Умеће пропаганде: У Јерусалиму отворене 20. Међународне макабијске игре ("јеврејска олимпијада")

2017 Maccabiah Games

Хиљаде спортиста из целог света је промарширало стадионом Теди у четвртак увече на отварању 20. Међународних макабијских игара. Организатори кажу да је Макабијада 2017. највећа од свих досадашњих, јер ће на њој учествовати око 10 000 спортиста из 80 земаља.

Фројдовске вести "Спутњика": Норвежанка (92) побегла из старачког дома с млађим дечком (87)

Ваистину занимљива вест, поготово ако ју је одабрала сама госпођа Љубинка Милинчић. Ако је то учинио неки њен питомац, нека га похвали и награди - пред дететом је каријера, уме да види шта ће бити интересантно и "радном окружењу".

© Фото: Julien Belli


Норвежанка (92) побегла из старачког дома с млађим дечком (87)


Запослени у старачком дому „Вилберг“ у норвешком граду Ејдсволду дигли су узбуну и позвали полицију кад су видели „ходалицу“ своје 92-годишње штићенице на паркингу, а од ње ни трага ни гласа.

Страховали су да јој се нешто десило, али убрзо су сазнали да се живахна старица одвезла у Стокхолм са својим млађим момком (87), Швеђанином, пишу „Независне новине“.