Милан Миленковић: Götterdämmerung


Аsgardsreien“, Петер Николај Арбо, Норвешка, 1872

Сумрак богова

Недавна изјава генерала Владимира Лазаревића, дата Новостима, којом нас је генерал упознао са својим високим мишљењем о министру Вулину, који је, ако је веровати Лазаревићу, савршено решио сва борачка питања, показала је да је био у праву Дучић када је написао да „све што љубимо, створили смо сами“, па тако и хероје, генерале и остале заштитнике отаџбине.

Врло брзо му је истерцирао и пуковник Шљиванчанин, из дна официрске му душе честитајући Вулину постављење на место министра одбране. 

Ради се о две иконе српске војске, о двојици официра за које се веровало, а ваљда се и даље верује да су истински патриоти и хероји. Није моје да судим ни о чијем патриотизму, још мање о хероизму, али ми хвалосепеви Вулину изазивају лаку мучнину.

Спољна политика САД или кад Катар не да паре Трамповом зету Џереду Кушнеру

Фотографија преузета из Leave Jared Kushner's Modern Orthodoxy Out of It – Tablet Magazine

Трампова администрација се показала више него вољном да подржи саудијску блокаду Катара, наводно због катарског финансирања терориста.

Међутим, нови извештај "Интерсепта" указује да је Трампов зет Џеред Кушнер можда имао и друге разлоге за своје залагање да САД заузму оштар став према мајушној држави Персијског залива.

Према изворима "Интерсепта", Кушнер и његова породица су протекле две године преговарали с катарским инвеститором шеиком Хамадом бин Јасим ал-Танијем о финансијској подршци од 500 милиона долара за проблематични грађевински подухват породице Кушнер - небодер у њујоршкој Петој авенији на броју 666 у Њујорку.