Јевреји од БиХ потражују имовину од 6 милијарди КМ

Илустрација преузета из Watch The Death Camp of Tolerance (Ep 14) - South Park - Season 6

Закон о реституцији којим би се Јеврејима у БиХ вратила имовина одузета током Другог светског рата још увек није донесен и, уз Пољску, БиХ једина је потписница Терезинске декларације која још није почела враћати тај дуг јеврејској заједници.

Вредност имовине која је одузета Јеврејима у БиХ од 1941. до 1945. године процењује се на близу шест милијарди КМ. Пре рата у БиХ је живело 14.000 Јевреја којима је усташко-нацистичка власт током рата одузела сву имовину која је за време социјализма национализирана, а касније и приватизована. Сви ови процеси довели су до тога да је немогуће повратити ту имовину стварним власницима без закона о реституцији, пише Клиx.ба.

Кремљ одбија да коментарише изјаву израелског премијера о прекиду ватре у Сирији

Дмитриј Песков (Фотографија преузета из Навка выложила видео, на котором Песков играет в баскетбол на сегвее - РИА Новости, 16.07.2017)

МОСКВА, 17. јул / ТАСС /. Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбио је да коментирише изјаву израелског премијера Бењамина Нетањјахуа, који је рекао да се Израел противи плану Русије и САД за прекид ватре у јужној Сирији.

"Не, оставићу ово без коментара", рекао је Песков новинарима.