Захар Прилепин: Сврха Малорусије - стварање јединствене државе са Русијом и Белорусијом

Славни писац, мајор војскe ДНР и саветник председника ДНР, прокоментарисао је за "ПК" стварање нове државе, основане у Доњецку

Захар Прилепин (Фотографија преузета из Захар Прилепин: Цель Малороссии - объединенное государство с Россией и Белоруссией)

Славни писац и батаљонски политички официр ДНР Захар Прилепин у ексклузивном интервјуу за "КП" је говорио о свом погледу на нову државу, Малорусију, чије су оснивање власти ДНР најавиле 18. јула.

Александар Коц: Ово саопштење те није изненадило?

Закхар Прилепин: "Не, желели смо да изненадимо Москву и Вашингтон, а пре свега Кијев, наравно. И Одесу и Харков. И већ видимо шта се догађа. Генерално говорећи, људи  већ схватају од какве је историјске важности овај догађај, а кијевски државни функционери хоће да се баце кроз прозор и вриште "Руси долазе!".

"Убер" инвестира у Србију: јефтина вожња и још јефтинији политички поени

Карикатура преузета из More Uber madness… Devil take the hindmost

"Убер" заинтересован да уложи у Србију – наслов је који нас је јуче дочекао у већини електронских медија поводом Вучићеве посете Вашингтону где се састао са представницима неколико америчких компанија. И док се протести у Крагујевцу шире, Србија у очима страних инвеститора не престаје да осликава идеалну земљу за ширење пословања, те је и компанија која се не бави класичним инвестирањем заинтересована да баш овде отвори нова радна места. Јер како другачије купити јефтине политичке поене?

И док се јавно мњење последњих дана бави "Фиатом" и радничким протестима у Крагујевцу, новоизабрани председник Србије упутио се ка Капитол хилу не би ли се састао са представницима познатих америчких компанија, а све у циљу представљања наше земље као идеалног партнера за ширење пословања у Европи.