О стварању "Великог Израела" (за читање на кратке стазе)

Извор за карикатуру: SNIPPITS AND SNAPPITS

После успешног регрутовања новог француског председника Емануела Макрона, амерички лоби Израела сада се може похвалити и моћним политичким агентом у Јелисејској палати, "гуштером" који ће сарађивати са раније регрутованим израелским агентима на служби у британском парламенту и на вашингтонској адреси Пенсилванија авенија 1600. Наравно, није мала ствар регрутовати пола Европске уније и амерички Сенат да подржавају прогон аутохтоних Арапа са Западне обале и из Источног Јерусалима и Газе, где живе преко хиљаду година.

Нити је мали успех када мањински али моћни ционистички покрет из САД наметне свој политички наум Скупштини Уједињених нација, који је директно кршење Резолуције 2334 Савета безбедности УН.

Редовно се скривајући иза оптужби за "антисемитизам", амерички ционистички покрет сада је у позицији да контролише спољну политику ЕУ (путем утицаја Америке на новог француског предсједника), британског премијера (преко лобистичке организације Хришћански пријатељи Израела) и америчког Конгреса (преко АИПАК-а ), све уз прећутно одобрењем немачке канцеларке Ангеле Меркел (која је већ испоручила Израелу флоту подморница које су сада наоружане крстарећим ракетама са нуклеарним бојевим главама). Није лоше за неоколонијални, мањински политички ционистички покрет, одмах на почетку 21. века!

Дакле, које и какве би биле последице ако би политички ционизам успео у свом експанзионистичком науму?

1. Под изговором превентивног напада на Хезболах и уз подршку САД, израелске снаге нападају Либан и Газу, да окупирају и контролишу источно-средоземски обалски појас од Рафе до Бејрута, дужине око 312 км.

2. Следећи циљ пројекта "Велики Израел" био би обједињавање територија:  до и укључујући реку Јордан на истоку; до Еилата на југу; Бејрута на северу и Средоземног мора на западу. То би довело до присилног расељавања милиона људи из Палестине, Либана, Газе и Јордана у суседне државе, што би пратила експропријација њихове земље и добара, чиме би аутохтоно становништво било претворено у избеглице на сопственој земљи, сада под окупацијом ционистичких миграната из Европе, држава насталих распадом СССР-а и Америке.

Међутим, остваривање таквог "Великог Израела" води само једном исходу - атомском рату, врло "одрживој" катастрофи и за Макрона и ЕУ,  јербо и гама зрачење, а не само ционизам,  не признаје државне границе.

Напомена аутора: Шта је "Велики Израел"? Велики Израел је ционистичка држава која има нуклеарно наоружање и подршку САД, у шта се уздаје и у шта ће се уздати у сукобима са Ираном и Турском, сукобима око регионалне хегемоније. Изворна замисао Великог Израела подразумева територију од Еуфрата до Нила, тј. заузимање великих делова Либана, Јордана, Сирије и Ирака, као и Синајског полуострва и источно-средоземног појаса од Каира до Бејрута.


Аутор: Ентони Белчемберс
Извор: “Greater Israel” in the Making? Israel to Control Mediterranean From Beirut to Gaza? | Global Research - Centre for Research on Globalization
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux