Интервју: Марко Ђорђевић, један од најбољих светских бубњара

© PASIC 2016 Фотографија преузета из
Drummerworld: Marko Djordjevic

Најпосећенији програм деветог Фестивала амбијенталне и етно музике “Карусел” био је сјајни концерт групе Трио “Свети”, коју предводи изузетни Марко Ђорђевић, некадашњи студент а данашњи професор на Берклију и један од најбољих светских бубњара, који изводи своју ауторску музику. Осим њега, овај трио чине и клавијатуриста Васил Хаџиманов и гитариста Бранко Тријић, а “Свети” представљају комбинацију џеза и музике са мотивима Балкана и трагом западњачког утицаја у коме су ауторски заступљени сви чланови групе. Стручњаци њихов заједнички израз оцењују као “емотивно упечатљив, спонтан, виртуозан и уникатан”, а ДВД Трио “Свети” са концерта одржаног пре неколико година у београдском Позоришту на Теразијама сведочи, како о квалитету њиховог живог наступа, тако и о фантастичној реакцији публике на музицирање ове групе. Марко Ђорђевић, који већ годинама живи у Њујорку, сарађивао је са Лионелом Лоуекеом, Вејном Кранцом, Ериком Ленџисом, Aроном Голдбергом и другима. Уврштен је у књигу “The New Face Of Jazz”, којој су тема најзначајнији џез музичари нашег времена, а домаћи џез аудиторијум је имао прилику да се упозна са Марковом музиком на отварању Београдског џез фестивала 2007. године.

У интервјуу за “Чачански глас” Марко Ђорђевић потврђује да добра музика не познаје границе, открива тајне доброг бубњара и говори о џезу, као слободи стварања.


"Факти" и "Фонд стратешке културе" или кад хваљење Путина потпомаже пропаганду непријатеља

Прво будалаштина у виду препричаног текста "Хафингтон поста", недело неукопропагандистичког веб-сајта "Факти", затим коментар.


Фотографија преузета с извора, Huffington Post: Путин је у трећем светском рату потукао Америку која није имала никакве шансе | Факти


    У трећем светском рату Руси су победили Америку спремну за обичан рат, прибегавши тихом кибер оружју. Руски лидер је током избора у САД прошле године први пут применио тај метод ратовања, како би у Овални кабинет посадио манипулацији подложну егоцентричну будалу”

         СХВАТАЈУЋИ да обичним оружјем не може да победи САД, џудиста Путин је потпуно променио правила игре. Ставио је улог на кибер оружје, пише за Huffington Post аналитичар Мајкл Розенблум.