Америчка војна хунта, ирански копнени коридор у Сирији и "Запад 17" (колаж)



Хунта


Према истоименој политичкој теорији из 1950-их, структура моћи у америчком друштву углавном се гради на три елитне групе: вишим официрима војске, руководиоцима корпорација и политичкој управи (под "политичком управом" се подразумевају бирократија, ЦИА и њихови и њихови проксији у Конгресу).

Гилад Ацмон: Јеврејско припитомљавање "белих националиста"

Tikkun olam - Wikipedia

Како добронамерног Американца претворити у антисемиту?

Тако што ћете му дати да прочита чланак Питера Бајнарта објављен у "Форварду", "Основно што би Јевреји требало да чине да би се изборили са белачким расизмом" / The One Thing Jews Should Be Doing To Combat White Supremacy – The Forward.

Бајнарт, интелектуалац и "лајт" циониста, био је љубазан да америчким Јеврејима открије како реагују кад чују паролу тобожњих неонациста, "Јевреји нас неће заменити". Неки се уплаше, али већину то забавља, тврди Бајнарт: "Да вас заменимо? Иза шанка и у 'Мекдоналдсу'? Ми смо успешни, радишни припадници горње средње класе. Ви сте друштвени талог. Хоћемо да будемо ви? Без бриге. Када је у питању класна хијерархија у Америци, ваше место смо заузели одавно."

Олег Царев о значењу Матисове посете Украјини на Дан неовисности

Фотографија: Амбасада САД у Кијеву; преузето из Министр обороны США прибыл в Киев - фото | Новое Время

Долазак америчког секретара одбране у Кијев на прославу Дана неовисности (24. августа) значи да САД сецују на рат. Да ће Украјину употребљавати као средство притиска на Русију. И значи да ће Украјина добити оружје. Да ће јој бити одобрено и испоручено "смртоносно" оружје. Небитно је да ли непосредно из САД или преко трећих земаља, као што се до сада чинило. Важно је што САД, без обзира на исход преговора Путин - Трамп и Сурков - Волкер, из Украјине неће отићи. Америчке обавештајне службе су запоселе Украјину да ту и остану. Амерички војни инструктори одавно обучавају припаднике украјинских "постројби".