Љубавни случај Нарендре Модија и Доналда Трампа


Фотографија: ПТИ

Када се у јуну састао с Трампом, Моди је поново показао да воли да се  грли. Затеченом Трампу је главу положио на прса, стиснуо га у загрљај...Душу дало за насловне стране индијских новина и коментарисање Модијевог политичких одлука, ослонаца и држања. 

Још кад је Трамп прошле недеље најавио да ће Индија имати значајнију улогу у Авганистану, и почео да куди индијског архинепријатеља Пакистан због тетошења терористима, Моди је, нема сумње, био на седмом небу. Скоро као да су се остварили „влажни снови“ првог човека хиндутве (хиндуистички национализам – прим. прев)!

Дебкафајл: Русија довела Иранце и Хезболах на саму израелску границу



Није прошло ни недељу дана од када је премијер Бењамин Нетањаху у Сочију упозорио Владимира Путина да Израел има “црвене линије” у погледу трајног војног присуства Ирана у Сирији – нарочито близу својих граница – а Москва је то упозорење ставила на пробу.

На основу информација добијених од својих војних и обавештајних извора, “Дебкафајл” је у прилици да вас, ексклузивно, извести да су руске јединице у суботу и недељу инсталирале официре иранске Револуционарне гарде и Хезболаха у здружени “административни центар” што су га успоставиле у граду Кунеитра.