Лицемери без граница или Јуриј Ушаков: "Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација"

Помоћник руског председника Јуриj Ушаков  је у петак критиковао САД због увођења једностраних санкција Северној Кореји и позвао на политички дијалог како би се смањила све већа напетост на Корејском полуострву

Његово ђилкоштво Јуриј Ушаков © Sputnik/ Alexei Druzhinin

МОСКВА (Спутњик) - Ушаков је рекао да Москва сматра оправданим и легитимним једино оне казнене мере против Северне Кореје које је одобрио Савет безбедности Уједињених нација.

"Ми сматрамо да су санкције оправдане само ако добију сагласност Савета безбедности Уједињених нација", рекао је Ушаков новинарима.

Председников помоћник је такође изјавио да ће се Русија и Кина придржавати плана о решавању корејске кризе који је раније договорен. Ушаков је нагласио да план не предвиђа само усвајање нових санкција против руководства Демократске Народне Републике Кореје, него и интензивирање дипломатских напора.

Дебкафајл: Иран и Хезболах стежу омчу око Израела (нови моменти)


Амерички амбасадор у УН Ники Хејли је у четвртак, 31. августа, упутила изазов међународној заједници, да Иран позове на одговорност, пошто је Исламска Република показала своје "праве боје" поново успостављајући односе са палестинским екстремистима из Хамаса. Хејли је рекла да је "запањујуће" што вођа Хамаса може да се хвали да је Техеран поново највећи дародавац новца и оружја његовој организацији.

"Поново", због тога што је прекид односа између Ирана и Хамаса настао када је терористичка група одбила да сарађује с Башаром Асадом у сиријском грађанском рату.