Милан Миленковић: Медијска испаша


Одбацујући, као модерни (а нарочито као постмодерни) људи биологију као основ људске егзистенције и поверовавши да се природни закони могу силовати по потреби и мери демократије и опште једнакости, дочекали смо, у јесење дане грађанског друштва, да нам се природа и биологија сурово свете и то баш кроз онај систем који их је одбацио. Наравно, у изопаченом друштву, у умирућој демократији, чију смрт поправљачи света мисле да могу да одложе, освета биологије има сасвим фарсичан смисао: биолошка инфериорност се уздигла на ниво грађанске већине, која тиранише, у име своје инфериорности, читаво друштво. Конзумент, тај љигави демијург грађанштине, прешао је са потрошње добара на потрошњу медијских производа, односно померио се од хлеба ка играма, што је крајња консеквенца позне демократије. Сан књишких мољаца да ће, помоћу просветитељских метода[1], извести преобратни процес, те ће, подизањем свести у оном делу популације који није способан да разуме ништа изнад нивоа „Задруге„, или „Парова„, од конзумената направити стоике. Наравно да од тога нема ништа и неће се десити.

Песков и "Спутњик" - јад и беда од контрапропаганде удруженим снагама руских и српских либералоида

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

И кад им се коњокрадице наместе, кремаљски ђилкош Дмитриј Песков и овдашњи "Спутњик", пропагандистичко средство либералоидног дела руског естаблишмента, не умеју да шутну како треба.

Да ли је оваква оцена преоштра, просудићете из приложеног.

Прво "изјава Моргана Фримена", тј ратнохушкачки видео у продукцији америчких неоконзервативаца (тим састављен од "експерта" ноторног Савета за сопњнополитичке односе, Обаминог директора Националне обавештајне службе и једног глумца/режисера/продуцента на заласку каријере...), затим "Спутњиков" чланак и туњави Песков, а онда превод кратког али разорног текста Алекса Кристофоруа са "Дурана" / The Duran | News and smart analysis on everything you need to know - једног од ретких ваљаних пропагандних руских (по новцу и сврси) интернет гласила, мајсторски вођених можда и зато што га не дужи "од 09 до 17" руска провинцијална дилетантија - у којем је искоришћен још један мајсторлук, видео бриљантног (иако ционисте) Пола Џозефа Вотсона.

Committee to Investigate Russia: War - YouTube