Поводом открића да "неко" прикупља биоматеријал Руса

Драган Вукојевић, преводилац: Постоје неки зли и опасни људи и службе који раде лоше ствари, а ови момци који су изабрани и плаћени да то спрече, само упозоравају и објашњавају и при том не знају да нам кажу ни ко то тачно ради (а зна се, чак и не крију...BIO WEAPON? - US military seeking bio samples of Russians; Vladimir Putin warns government - RussiaFeed - In July, the US Air Force Air Education and Training Command issued a tender on FedBizOpps, a US government website, seeking to acquire samples of ribonucleic acid (RNA) and synovial fluid from Russians. All samples “shall be collected from Russia and must be Caucasian,” the tender said), ни како, а камоли да то зауставе. Не зна се ко је овде мутав а ко наиван. Као да слушамо српске "државнике" кад им прете: "Знамо ми ко нам ради о глави!" Па кад знате кажите и нама да се бранимо или да бежимо...Све мислећи на онај Ђинђићев предлог, док  је још био премијер, да се свим српским средњошколцима извади крв и да на тестирање, наводно да видимо да се не дрогирају.




Путин изјавио да неко намерно прикупља биоматеријал Руса



МОСКВА, 30. октобра - РИА Новости. Није нам јасно с којом намером се сакупља биолошки материјал људи различитих етничких група које живе у Русији, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку Савета за грађанско друштво и људска права.

Током састанка, директор Руског државног института за изучавање изборног права, Игор Борисов рекао је да неки људи помоћу система видео надзора у Руској Федерацији прикупљају слике са лицима руских држављана са непознатим намерама (одавно постоје развијени софтвери за препознавање и идентификацију лица-људи, коришћењем слика видео надзора - прим. прев.).

"Скупљати фотографије лица, то је једна ствар, али ићи по целој земљи и скупљати биолошки материјал људи из различитих етничких група, који живе у различитим географским областима Руске Федерације, то је нешто сасвим друго. Поставља се питање зашто се то ради? А ради се намерно и професионално. Ми смо постали предмет великог интересовања", рекао је Путин.

Извор: Путин заявил, что кто-то целенаправленно собирает биоматериал россиян - РИА Новости, 30.10.2017


Перейти в фотобанк

Клинцевич прокоментарисао Путинову изјаву о сакупљању биоматеријала Руса



Први заменик председавајућег Одбора за одбрану и безбедност Савета Федерације Руске Федерације Франц Клинцевич осврнуо се на излагање руског предсједника Владимира Путина о прикупљању биолошког материјала представника различитих етничких група у Русији, рекавши да "одговарајуће службе на Западу" припремају ефикасно биолошко оружје.

Раније, Путин је покренуо питање који је циљ прикупљања биолошког материјала на различитим географским локацијама у Русији.
Сенатор је истакао да свака етничка група има свој имунолошки одговор на примену биолошког оружја, што је разлог прикупљања материјала у различитим регионима.

"На Западу се све ради веома пажљиво и проверава до последњег детаља: ако користите биолошко оружје, онда је то на сигурно", рекао је сенатор.

Поред тога, Клинцевич је рекао да не можемо рећи са сигурношћу да се припрема биолошки рат против Русије, вероватније је да се разрађују сценарија за случај потребе, и да се то ради већ јако дуго времена. Међутим, ова је делатност је попримила сасвим "срамотне" облике, сматра Клинцевич.

Такође, Клинцевич је Путинова упозорења назвао благовременим.

"Одговарајуће службе на Западу треба да знају да знамо шта их интересује и да они који се баве овим радом на територији Руске Федерације не треба да буду узнемирени", рекао је члан Савета Федерације.

Извор: Клинцевич прокомментировал слова Путина о сборе биоматериалов россиян‍ - РИА Новости, 30.10.2017


Превео и приредио: Драган Вукојевић

Тихи Мајдан Нурсултана Назарбајева

Фотографија преузета из Нурсултан Назарбаев - Петру Порошенко: Утолю твоя печали! - Злоба дня - Общественно-политическая газета «Время»

Док цео свет прати шта се дешава у Донбасу, Каталонији и Сирији, у непосредном суседству Руске Федерације одвија се права, али тиха, револуција. Председник Казахстана Нурсултан Назарбајев је потписао наредбу о преласку казахстанског језика са ћириличког на латинично писмо до 2025. године. Абецеда је већ створена, чак и нове графичка решења за девет слова које преносе сибилантне звуке. Ова одлука никако није случајна или донета на брзину. Господин Назарбајев намерно иде на раздор с Руским светом и Русијом.