Др Срђа Трифковић о садашњој геополитичкој слици света (ВИДЕО)




Истина, наслов емисије из серијала "Агора" из продукције Народне ТВ и Радиа Снага Народа је "Геополитичка слика света на измаку 2017. године", али Трифковићев интернет ТВ геополитички кроки је, наравно, важећи и десетак дана после. Предлажем вам да емисију погледате из следећих разлога:

1. За мене лично увек на првом месту када је у питању интернет "телевизија" (у суштини - интернет радио, јер телевизија говори пре свега визуелним језиком, а он је у домаћој продукцији оваквог типа по правилу крајње сиромашан): аутор емисије поставља смислена и језгровита питања, не истура себе у први план - можете на миру и без нервирања да се посветите теми, чему никако не смета ни медијска умешност госта.

2. За сат времена, колико траје емисија, добићете лепу основу с које можете пратити предстојеће догађаје у свету - без разумевања геополитичког контекста нема разумевања ни поступака и политике једне државе.

3. Рецимо Русије. А професор Трифковић је не штеди, следи "глупе чињенице" и изводи закључке, очигледно али понекад болно тачне за апологете Цара Путина и вернике Свемогуће Русије.

4. Оваква излагања су драгоцена и зато што наши медији - удовољавајући (не)интересовању огромне већине својих корисника, да се не лажемо - нису баш захвалан извор за оне који знају да изузев Русије, ЕУ, САД, Кине и Блиског истока постоје и Азија и Јужна Америка...док Трифковић говори и о њиховој улози, с разлогом истичући амбиције Индије.

Мислим да је ово довољно. Само још да искористим прилику да и "Ћирилизовано" допринесе промоцији Трифковићеве књиге, која је и била повод гостовању у "Агори"...

KONTINUITET HLADNOG RATA MEĐUNARODNI ODNOSI POČETKOM 21. VEKA - Srđa Trifković | Delfi knjižare | Sve dobre knjige na jednom mestu

Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!