Како Израел музе САД (пример)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Мој коментар је садржан већ у наслову. Зашто је такав, биће јасно када повежете доле постављене две вести српског издања "Спутњика" и "Дебкафајла".


И непогрешиви греше: Летеле ракете и изнад Израела (видео)

© AP Photo/ Dan Balilty

Израелска војска грешком је активирала сирене за ваздушну опасност на граници са Појасом Газе и употребила противракетну одбрану.

У саопштењу израелске војске се наводи да није било гранатирања са палестинске стране.

„Гранатирања у правцу Израела није било… Узбуну је активирала батерија система ’Гвозденa куполa‘, која је реаговала на ватру из лаког наоружања“, истиче израелска војска.


Локална телевизија је објавила снимак на ком се види лансирање ракета-пресретача у подручју Ашкелона, где је неколико пута синоћ реаговао аларм за гранатирање, којим се локално становништво позива да иде у склоништа.

Медији претпостављају да је пуцањ из лаког оружја који је могао да проузрокује паљење аларма дошао из правца Појаса Газе где су припадници покрета Хамас изводили војне вежбе.

Извор:  И непогрешиви греше: Летеле ракете и изнад Израела (видео) - Спутњик Србија


Дебкафајл: САД издвајају 705 милиона долара за израелски систем ракетне одбране


Министар одбране Авигдор Либерман потврдио је у понедељак да је Трампова администрација издвојила 705 милиона долара за финансирање помоћи за наставак производње три ракетна одбрамбена система: "гвоздена купола" (Iron Dome), "Давидова праћка" (David’s Sling) са ракетама средњег домета и "стрела 3" (Arrow 3) за обарање летелица и ракета на великим висинама. Министар је истакао да је ова сума највећа коју су САД икада одобриле за неки израелски програм ракетне одбране.


Приредио и превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

1 коментар:

  1. Учење Христа иде о томе да на свету истовремено живе "људи-овце" и "људи-вукови", те им се и понашање разликује. Овци никада понашање вука не иде у главу јер је она глупа и добронамерна, те ако има среће биће само "ошишана". Вуку је свеједно, ловац жедан крви, понашање и размишљање овце га не интересује.

    Овца се може силно чудом чудити како Америка "даје" новац Тел Авиву. Једноставно, и тамо и тамо су "наши" те се наши договорили са вашима.
    Иначе сербска реч "наши" није сербска но иврит (насзи).

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!