уторак, 03. април 2018.

Узор Хитлерових нациста - америчка култура расизма


Напомена аутора приказа: Професор упоредног и међународног права на Правном факултету Јејла под покровитељством Фордове фондације, Џејмс К. Витман је у право време написао и објавио књигу о америчком расизму и његовом утицају на Адолфа Хитлера, Национал-социјалистичку немачку радничку странку и Нирнбершке законе, што је за последицу имало убијање више милиона Јевреја, Рома и хомосексуалаца.

Download Hitler's American Model Audiobook by James Q. Whitman for just $5.95

Дакле, у књизи "Хитлеров амерички модел: САД и стварање нацистичких расистичких закона" је описано како су амерички расистички закони утицали на уобличавање нацистичке немачке политике (1).

Поред тога, Витман каже да су САД предводиле у расистичком законодавству у тим тридесетим годинама прошлог века, што су и сами нацисти често истицали. Тако је и Адолф Хитлер у "Мојој борби" похвалио амерички закон о имиграцији и држављанству, састављен од низа закона а посебно Закона о имиграцији из 1924. године, по коме се о дозволи за улазак у Сједињене Америчке Државе одлучивало на основу расистичке табеле националности.

САД су тада биле предводник и у предузимању других мера по којима су, de jure и de facto, црнци, Филипинци, Кинези... претварани у грађане другог реда - што је такође интересовало нацисте, јер су радили на грађанском статусу немачких Јевреја.

Исто је важило и за законе и прописе о мешовитим браковима и везама. Америка је и ту била лучоноша, са тридесет закона појединачних држава - не свих на Југу - закона које су нацистички правници марљиво проучавали и каталогизовали (1)


Амерички расизам у 21. веку

У Сједињеним Америчким Државама, корпоративни медији и политичари се служе лажима о америчком идентитету када год сматрају да је то политички згодно. Америку тада описују као трпељив и угодан "лонац за топљење" нација. Лицемерни медији и Холивуд су и данас највећи и најважнији преносиоци стереотипа, сексизма и расизма - преко вести, најразличитијих телевизијских емисија и филмова, иако убише, нарочито Холивуд, са непрестаним заговарањем правичности и једнакости.

Али, Богу хвала, "десио се" Доналд Трамп. Његове лажи о једнакости и слободи сведоче да су САД најрасистичкија држава у историји човечанства, што и не чуди, пошто су демагози као Трамп увек добацивали до "лидера" чим заиграју на амерички расизам.

Амерички поглед на свет је дубоких расистичких корена. Зато Трамп и подилази најпримитивнијим инстинктима масе, већ дубоко разочане трулим и корумпираним политичким системом своје државе, и тако те исте инстинкте, тај сирови расизам, још више јача, али истовремено и мотивише људе да га заволе и следе, јер говори језиком њихових фантазија, дела и беса (2)

Трамп Американцима омогућава да расизам искажу нимало се не либећи. Иде на њихов и урођен и однегован поглед да су власни за све и свашта, и тешку нарцисоидност, отпорну на ноћну мору сумње у властито англоамеричко протестантско порекло и моралну супериорност свог искривљеног хришћанства, и страховање да су продукт генетског мешања и хибридизације.

Пример?

Рецимо белци јеванђелисти с Југа, који су, због својих екстремистичких и уврнутих верских уверења, слика и прилика вехабија, пошто им љубљени Југ исто као Саудијска Арабија још од настанка пати од физичког и сексуалног злостављања деце, шовинизма, расизма, мржње, незнања, женомрства и лаког и бројног распада бракова, највећег у САД.(4)

Такав Југ гаји исте "вредности" као и Доналд Трамп. Зато ће им и љубавна веза - партнера оба искусна у лаком западању у масовне психозе, бити успешна, у смислу да ће плода дати, тим пре што њихов англоамерички расизам проистиче из истоветног самољубља вечито гладног моћи, доминације и доказа сопствене надмоћности.

Речју, Трамп је савршен пример правог америчког председника. Ма, више од тога. Доналд Џ. Трамп јесте Америка, права Америка у којој су култура нацизма и култура расизма стопљене у један ентитет.

И то успешан (3).

Председник САД Доналд Трамп и његови јеванђелистички секташи ће писати нове америчке расистичке законе за 21.век.


Упутнице:

1. Whitman, James Q (2017). Hitler’s American Model: The United States and the making of nazi race law. Princeton university press (2017)
2. The Culture of Racism and the Donald Trump Phenomenon | Global Research - Centre for Research on Globalization
3. “Make America Great Again”: The Psychology behind Trump’s Election | Global Research - Centre for Research on Globalization
4.  https://www.census.gov ; Releases › Marital Status & Living Arrangements на основу чланка "Глобал рисерч"-а


Аутор: Ричард Скаф, свештеник
Извор: The Culture of Racism in America | Global Research - Centre for Research on Globalization
Превод, Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System-у, потпуно свестан да је ово секташки и острашћено антитрамповски, али и текст који пропагира књигу која говори о мало познатој чињеници да су САД биле не само један од твораца нацистичке Немачке, него и расистички узор својој алатљици за послератну окупацију Европе

Нема коментара:

Постави коментар